Besseggen - En fantastisk fottur i Jotunheimen

Fylke: 
Oppland

Å gå over Besseggen er en av de mest populære fotturene i Norge, men det blir ikke noe mindre fantastisk opplevelse av den grunn. Dette er en tur som ikke bare gir en nydelig utsikt over Jotunheimen Nasjonalpark, men det er også en anledning til å få utfordret egen høydeskrekk.

Det er parkeringsplass ved Gjendesheim, og kafeteriaen her kan vise seg å bli en ledestjerne og motivator om man blir litt sliten mot slutten av turen. Det går rutebåt på vannet Gjende, og de fleste velger å ta båten fra Gjendesheim til Memurubu, for så å gå tilbake. Da kan man bestemme tempoet for tilbaketuren helt selv, og den bratteste stigningen gjøres unna helt fra starten. Turen tar normalt 5-7 timer.

Utsikten etter å ha kommet opp det bratteste partiet er rett og slett fantastisk! Glem for all del ikke å snu deg for å nyte utsikten innover Gjende og Gjendealpene.

Når du går over selve eggen er det såpass smalt at man må samarbeide med de som eventuelt kommer imot, men det er bare med på å gjøre det hele enda mer spektakulært.

Dersom du har et skikkelig heftig konkurranseinstinkt kan vi nevne at rekorden fra Memurubu til Gjendesheim er over 50 år gammel, og er på 1.16.48...

Link til rutetidene for båten finner du under "Nyttige lenker".

Campingplasser

I området rundt Besseggen finner du flere campingplasser. Bruk kartet eller listen under for å finne din favoritt!

God tur!