Virvelvind fra Caravan Nord: Lars Saabye og Dethleffs

 • Sommerbutikken
 • Dethleffs Exclusive 550 er vintervogn for Norden, mener Lars Saabye, styreleder i Caravan Nord ApS som er hovedforhandler for Dethleffs og Globecar for Norge, Sverige og Danmark
  Dethleffs Exclusive 550 er vintervogn for Norden, mener Lars Saabye, styreleder i Caravan Nord ApS som er hovedforhandler for Dethleffs og Globecar for Norge, Sverige og Danmark
 • En liten ekstra uttrekkshylle, og vips, så er kjøkkenbenken mye større.
  En liten ekstra uttrekkshylle, og vips, så er kjøkkenbenken mye større.
 • Nedfellbar seng i lengderetningen sparer plass og gir bedre komfort, mener Lars Saabye, før han haster videre
  Nedfellbar seng i lengderetningen sparer plass og gir bedre komfort, mener Lars Saabye, før han haster videre
Del denne siden:
Dethleffs Exclusive 550 er vintervogn for Norden, mener Lars Saabye, styreleder i Caravan Nord ApS som er hovedforhandler for Dethleffs og Globecar for Norge, Sverige og Danmark
En liten ekstra uttrekkshylle, og vips, så er kjøkkenbenken mye større.
Nedfellbar seng i lengderetningen sparer plass og gir bedre komfort, mener Lars Saabye, før han haster videre
Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 5, oktober 2015

Virvelvind fra Caravan Nord: Lars Saabye og Dethleffs

Lars Saabye er styreleder i Caravan Nord i Danmark, og hovedforhandler av Dethleffs campingvogner og bobiler til Sverige og Norge. Man skal være lett på foten for å holde følge med Lars Saabye når han som en virvelvind feier gjennom utstillingsstands og lokaler. BoCM begynte et intervju i Düsseldorf og avsluttet det under Caravanmessen på Lillestrøm.

Se her, er det ikke flott med friske og sterke farger, utbryter Lars Saabye og peker på en av de nye Dethleffs cTrend reisevognene som sikter seg inn mot barnefamiliemarkedet. Dermed er vi i gang. Camping for Lars er runde hjul som ruller. Camping er en rullende ferieopplevelse med campingvogn eller bobil. Nye lette campingivogner i størrelsen 3,5 til 5,5 meter med køysenger og stor foreldreseng er som skreddersydd til barnefamilier som søker opplevelser og nye venner i ferietiden. For det er barnefamiliene som er den nye store målgruppa for campingliv, mener Lars som peker på at en moderne campingplass er et eldorado for barn når det gjelder å finne nye venner og utforske sin egen verden i et trygt miljø. Camping for barnefamilier mener Lars derfor er en fantastisk sosial opplevelse i tillegg til alt det andre man får med seg.

Norden viktig

Norden er et viktig campingmarked. Caravan Nord arbeider som importsentral for Dethleffs, Sunlight, Globecar og Roadcar og har ansvaret for det danske, norske og svenske markedet for campingvogner og bobiler for disse merkene. Lars Saabye er en sann norgesvenn og konstaterer at det knapt finnes noe bedre land å reise i med campingvogn eller bobil. Norge har den flotteste naturen, den friskeste luften og de beste naturopplevelsene, sier Lars og peker på at den norske allemannsretten gjør landet attraktivt for de som reiser med campingvogn eller bobil. Stadig flere fra sørligere breddegrader tar derfor gjerne feriedagene sine i Norge.

Kolonihager?

De siste par tiårene har det skjedd en dreining mot store campingvogner som settes ut stasjonært på ett sted og gjerne utstyres med såkalt termotelt. Dermed blir de som faste hytter i en kolonihage, sier Lars som minner om at campingliv er å bevege seg fra sted til sted. - Det er derfor vi legger ned betydelige ressurser i å utvikle vogner med gode kjøreegenskaper, elegant design og god trafikkutrustning - ikke for at de skal bli plassert uten hjul og drag på en plass i årevis. Lars Saabye ser for seg at denne tendensen vil fortsette i retning av mer strømlinjeform, bedre konstruksjon og materialer som skal motvirke fuktighetsinntrengning, og fremfor alt nye og lettere komposittmaterialer som skal få ned vekten. I dag koster slike materialer mer enn tradisjnelt treverk, men Dethleffs har tatt i bruk slike materialer ialle nye bobiler.

Vintervogner

BoCM undres litt over hvorvidt kontinentale campingvogner kan konkurrere med nordiske når det gjelder vinterkvalitet, men da hever Lars stemmen. - Dethleffs har bevist gjennom Alde kuldekammer- testing at de kan levere vintervogner fullt på høyde med de nordiske produsentene, og det til en lavere pris. Det er nedlagt betydelig utviklingsarbeid for å bringe fram bedre isolasjon, frostfrie røropplegg og varmesystemer som skal skape et godt innemiljø, selv om gradestokken utenfor viser mange blå, konstaterer Lars.

Markedssvingninger

De siste ti årene har vært en sammehengende boom for bobiler mens campingvognsalget i Europa er nesten halvert. Både produsenter og forhandlere har hatt alt for mye fokus på å selge bobiler og har forsømt caravanmarkedet i dette tiåret, sier Lars. Caravan Nord leverer campingvogner fra de minste og enkleste for to, via solide reisevogner og opp til de største og tyngste vognene som gjerne mest brukes til såkalte fastliggervogner. Med seg til Caravanmessen på Lillestrøm har Lars en helt ny reisevogn som ferdig lastet veier i overkant av 1000 kg. I tillegg til de mer påkostede Beduin og Exclusive. Og nordmenn har godt om penger, virker det som. To dyre vogner ble solgt allerede første dagene, i tillegg til flere reisevogner. Caravan Nord satser nå kraftig i både Sverige (nye forhandlere) og i Norge, hvor man har et forhandlernett. For Lars Saabye i Caravan Nord har målsettingen klar: Vi skal vokse innenfor både campingvogn og bobilmarkedet.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: