Stene A/S i Harstad: Campingmadrasser for velvære

 • Her er de som står klar til å lage dine nye madrasser, fra venstre: Equbal , Eivind, Abdullah, Fredrik, Ole-Heine og Edvin
  Her er de som står klar til å lage dine nye madrasser, fra venstre: Equbal , Eivind, Abdullah, Fredrik, Ole-Heine og Edvin
 • Sjefen selv, Ole Heine Stene ved symaskinen og lager madrassetrekk
  Sjefen selv, Ole Heine Stene ved symaskinen og lager madrassetrekk
 • Ole Heine viser fram varer som er klare for levering
  Ole Heine viser fram varer som er klare for levering
 • Fredri k viser fram en ferdig tilskåret og kantsydd gulvmatte
  Fredri k viser fram en ferdig tilskåret og kantsydd gulvmatte
Del denne siden:
Her er de som står klar til å lage dine nye madrasser, fra venstre: Equbal , Eivind, Abdullah, Fredrik, Ole-Heine og Edvin
Sjefen selv, Ole Heine Stene ved symaskinen og lager madrassetrekk
Ole Heine viser fram varer som er klare for levering
Fredri k viser fram en ferdig tilskåret og kantsydd gulvmatte
Tekst: Sven Furuly, Foto: Stene
Bobil og Caravan magasinet, nr 1 Februar 2019

Stene A/S i Harstad: Campingmadrasser for velvære

Når målet er å være best, spiller det liten rolle hvor du holder til. Et godt rykte, sammen med god kundepleie, har vært det bærende for familiebedriften Stene A/S i Harstad i nærmere seksti år.

Det spiller ingen rolle om bobilen eller campingvogna er splitter ny, eller pent brukt. Få ting i livet er viktigere enn en god madrass, og derfor investerer vi ganske mye i å kunne sove godt hjemme. Men kravet til å ligge godt er ikke mindre i fritiden. Det er jo nettopp disse ”friminuttene” som skal gi oss energi mellom arbeidsøktene, og for de som har gått inn i pensjonisttiden kan det ble mange overnattinger i strekk – enten det er i en bobil eller i en campingvogn.  Men hva gjør man når madrassen fungerer dårlig?

Madrasser fra Harstad

Om du prøveligger sengen i en splitter ny bobil eller campingvogn er det ikke utenkelig at du synes det er for hardt, og går du madrassen i en brukt campingvogn litt nærmere etter i sømmene, er det ikke sikkert at du har lyst til å legge deg der. Da er gode råd dyre, tenker du kanskje, og begynner å lete på nett etter importør eller produsent av bobilen eller campingvogna for å få tak i alternative madrasser eller få levert et nytt sett til den brukte. Løsningen er både enklere, raskere og rimeligere enn du hadde ventet. Langt mindre at den befinner seg i Harstad!

Stort utvalg

Stene A/S ble etablert i 1960, og ikke uventet hadde etableringen noe med båt å gjøre. Stoler, puter, kalesjer, presenninger og seil ble levert i hele regionen, og ble begynnelsen på en eventyrlig historie. I dager det tredje generasjon som sitter ved roret, og produktutvalget har vokst til også å omfatte mye som benyttes i bobiler og campingvogner. Vi har allerede nevnt madrasser, men overmadrasser, puter, tepper, og trekk er også produkter som gjør bedriften til et sted der du kan få hjelp til det meste. Selv omtrekking av fører- og passasjerseter, med tilhørende salong og veggpaneler, kan de profesjonelle møbeltapetsererne foreta.

Landsdekkende forretningside

Men hvordan forholde seg til et selskap i Harstad, tenker du kanskje? Det er nettopp denne utfordringen som har skapt selskapets landsdekkende forretningsidé. Gjennom å markedsføre seg i de ledende bransjepublikasjonene og ha en informativ nettside tiltrekker de seg kundenes oppmerksomhet. Etter at kontakt er etablert på telefon eller e-mail kan de første skrittene mot bestilling og levering starte. La oss som et eksempel ta en kunde som har en helt ny bobil, men som synes madrassen er for hard. Stene A/S er ikke bare leverandør, men også produsent av madrasser. Ofte trenger kunden bare en ny overmadrass for å få den ønskede komforten. Denne bygges opp i en ”sandwich-konstruksjon” bestående av en skumkjerne og en vattert del, inne i trekket.

Maler

En slik madrass  - med maksimalt mål 150 x 200 cm - koster 3690 kroner fritt levert. Men ettersom de færreste campingvogner eller bobiler har noen standardmål, ligger ”bedriftshemmeligheten” i en mal-pakke som blir tilsendt til kunden etter bestilling. Denne inneholder alt kunden trenger, og all nødvendig informasjon, for å selv lage et omriss av den eksisterende madrassen. Når Stena A/S har fått denne i retur, tar det tre arbeidsdager før den nye madrassen er underveis. Skal det lages komplette madrasser benyttes samme prosedyre, eller kunden lager selv maler av papir for å spare tid. Da er det også viktig å angi tykkelsen – som kan være 15, 17 eller 18 cm – alt etter tilgjengelig plass eller kundens ønsker.

Komfort

Både utskifting madrasser og øvrige trekk i campingvogna eller bobilen handler naturligvis ikke bare om komfort. For mange er ”hygiene” den viktigste grunnen til at man ønsker seg nytt utstyr. De færreste kjøper et nytt hus, og tar i bruk rammemadrasser eller en salong ”de får med på kjøpet…”  Slitasje og det rent estetiske er også årsaker til at trekk i sittegruppen eller seter blir skiftet ut. Dette, sammen med nye tepper kan ”modernisere”  brukskjøpet og skape høy trivsel for en moderat investering. Igjen handler det om tillit, en leverandør som alltid svarer på telefonen, og spesialtilpasninger etter kundens ønsker. Skreddersøm har fått sitt eget varemerke, ”By Stene”, som sier litt om familiestoltheten.

Kompetanse og kreativitet

Smaker det, så koster det – er et velkjent begrep, men da blir det intet 60-års jubileum. Ser man på hva originale madrasser, tepper og setetrekk koster, er bedriften meget konkurransedyktig. Personlig service og oppfølging under hele prosessen, er også viktig. Råd og tips kan spare kunden for mange timer i ”tenkeboksen”, for ofte har andre hatt nettopp de samme problemstillingene som du har, og nettopp spesialtilpasninger er bedriftens styrke. Seksti års erfaring, kombinert med kunnskap om effektiv industriell produksjon, har skapt en profesjonell og konkurransedyktig bedrift. Og med både Hurtigruta, Harstad Kommune og Forvaret som kunder, er det all grunn til å tenke at kvaliteten i både produktene og leveransene er slik vi alle ønsker de skal være!  

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: