Spørreundersøkelse viser: Stadig flere nordmenn camper

 • Flere camper, de unge foretrekker teltcamping, familier drar på ferie med campingvogn, og godt voksne holder seg gjerne med bobil
  Flere camper, de unge foretrekker teltcamping, familier drar på ferie med campingvogn, og godt voksne holder seg gjerne med bobil
 • Større campingvogner blir gjerne «hytter» med termotelt hvor campere søker ro og komfort
  Større campingvogner blir gjerne «hytter» med termotelt hvor campere søker ro og komfort
 • Daglig leder i Wee Caravan System, Vivian Wee Flatnes, står bak spørreundersøkelsen som InFact har foretatt om norske campingvaner
  Daglig leder i Wee Caravan System, Vivian Wee Flatnes, står bak spørreundersøkelsen som InFact har foretatt om norske campingvaner
Del denne siden:
Flere camper, de unge foretrekker teltcamping, familier drar på ferie med campingvogn, og godt voksne holder seg gjerne med bobil
Større campingvogner blir gjerne «hytter» med termotelt hvor campere søker ro og komfort
Daglig leder i Wee Caravan System, Vivian Wee Flatnes, står bak spørreundersøkelsen som InFact har foretatt om norske campingvaner
Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 4, september 2016

Spørreundersøkelse viser: Stadig flere nordmenn camper

Camping som aktivitet øker i popularitet i Norge, viser en landsdekkende undersøkelse gjennomført av analysebyrået InFact på vegne av campingutstyrsleverandøren Wee Caravan System, fremgår det av en pressemelding fra Wee Caravan System.

Vel tredjeparten eller nærmere bestemt 35,5 prosent av nordmenn opplyser at de camper regelmessig. Det er seks prosent mer enn i tilsvarende undersøkelse i 2013. Menn camper mer enn kvinner, og det er aldersgruppen fra 30 til 44 år som har de mest aktive camperne. Alle aldersgrupper med unntak av de eldste (+65 år) har en økning i andelen campere, viser undersøkelsen.

Svarene fra InFact viser også at nordmenn camper mer enn tidligere. Andelen som oppgir at de camper fra én til fire uker i året har økt fra 21 til 30 prosent på tre år. De fleste campere – rundt 43 prosent – oppgir at de camper mindre enn én uke i året. Svarene fra InFact viser at de mest aktive camperne bor i Nord-Norge: Hele 52,5 prosent av nordlendinger oppgir at de camper. Nederst på listen finner vi befolkningen i Oslo, der kun 25,4 prosent oppgir det samme.

Flest camper i telt

Hele 62 prosent av alle som camper oppgir at de telter, noe som er en markant økning fra 44 prosent i 2013. Den yngste aldersgruppen mellom 18 og 29 år er de mest aktive telterne, med 69 prosent. Telt er mest populært på Sørlandet hvor 68,8 prosent oppgir at de helst har teltduk over hodet om natten.

Bobilen er mest populær på Vestlandet, der 6,1 prosent oppgir at de ferierer på denne måten. Campingvognen brukes mest på Østlandet, med en tilhengerskare på 16,8 prosent.

Fast plassert campingvogn med fortelt øker i popularitet. I 2013 reiste 15,8 prosent av campere rundt med campingvogn, et tall som er redusert til 10,9 prosent i 2016. Samtidig øker andelen stasjonære campingvogner med fortelt fra 3,4 til 4,7 prosent.

Økende interesse

Daglig leder i Wee Caravan System, Vivian Wee Flatnes, sier i en pressemelding at de merker at interessen for camping i Norge er stigende. – At stadig flere velger camping i ferien er i samsvar med trenden der flere velger kortere og mer aktive feriereiser enn tidligere. Spesielt segmentet med 30 og 40 åringer, altså barnefamiliene, er i kraftig vekst innen camping. Undersøkelsen tyder på at campingvogneierne søker mer ro og komfort i feriene enn tidligere. I Norge blir campingvognen gradvis mer en hytte enn et mobilt feriehjem,-  avslutter daglig leder i Wee Caravan System, Vivian Wee Flatnes.

Fakta fra undersøkelsen

 • Andelen nordmenn som camper har økt fra 29,4 til 35, 5 prosent fra 2013 til 2016
 • 40 prosent av menn camper, mot 30 prosent kvinner
 • Aldersgrupper: 30-44 år camper mest (48,9 prosent), 18-29 år (41,1 prosent), 45-64 år (32,9 prosent), og +65 år (17,3 prosent)
 • 62 prosent av alle som camper oppgir at de telter, en økning fra 44 prosent i 2013
 • Fast campingplass med og uten fortelt øker, fra 3,4 til 4,7 prosent
 • Mobil camping med campingvogn faller mest, fra 15,8 til 10,9 prosent

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: