• Martin Carlsson i Otium Sleeping foran en bobil som skal få nye overmadrasser
  Martin Carlsson i Otium Sleeping foran en bobil som skal få nye overmadrasser
 • Sengen klar til bruk med overmadrassen plassert
  Sengen klar til bruk med overmadrassen plassert
 • Elin Dulsvik viser at laken kan fasongsyes og tilpasses de fleste madrassmål
  Elin Dulsvik viser at laken kan fasongsyes og tilpasses de fleste madrassmål
 • Martin Carlsson og Elin Dulsvik startet i 2018 opp Otium Sleeping i Svelvik utenfor Drammen. Her viser de fram noen spesialtilpassede overmadrasser de har laget.
  Martin Carlsson og Elin Dulsvik startet i 2018 opp Otium Sleeping i Svelvik utenfor Drammen. Her viser de fram noen spesialtilpassede overmadrasser de har laget.
Del denne siden:
Martin Carlsson i Otium Sleeping foran en bobil som skal få nye overmadrasser
Sengen klar til bruk med overmadrassen plassert
Elin Dulsvik viser at laken kan fasongsyes og tilpasses de fleste madrassmål
Martin Carlsson og Elin Dulsvik startet i 2018 opp Otium Sleeping i Svelvik utenfor Drammen. Her viser de fram noen spesialtilpassede overmadrasser de har laget.
Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 1 Februar 2019

Sov bedre på camping: Nye madrasser for campingvogn og bobil

Sengene i nye campingvogner og bobiler ser flotte ut, gjerne med edeltre og elegante kurver. Men madrassene til å sove på kan mange ganger være langt unna samme standard. Dette har Martin Carlsson og Elin Dulsvik i Otium Sleeping i Svelvik utenfor Drammen tenkt å gjøre noe med.

Vi som har drevet camping noen år har alle vært der: Vondt i ryggen og støl og lemster en morgen etter en natt i bobil eller campingvogn på en madrass som enten er for hard, for myk, for nedsunket eller rett og slett for mye brukt. I «gamle dager» for et par tiår siden var det skumplastmadrasser i ulike tykkelser som gjaldt. Nå har fjærmadrasser av ulike typer og standarder gjort sitt inntog. Ikke sjelden spesialtilpasset det enkelte kjøretøy av hensyn til utskjæringer, buer og andre små detaljer som gjør at å anskaffe nye betyr spesialsøm som koster mer enn det smaker.

Otium Sleeping

Otium kommer fra latin, og betyr løslig oversatt å hvile i fred og verdighet. Å nyte sitt otium brukes gjerne om pensjonister som lever ut sine gode drømmer etter et yrkesaktivt liv. Men å sove i et campingkjøretøy på en dårlig madrass, vil for mange være det motsatte av nytelse. –«Vi i Otium Sleeping ønsker å tilby spesialtilpassede overmadrasser til en overkommelig kostnad for å sikre campere like god sovekvalitet i campingvogner og bobiler som de har i sine hjemlige soverom»- sier Martin Carlsson til BoCM i utstillingslokalet de har i Drammen.

Nystartet

Otium Sleeping er nystartet i 2018 og hadde sin første opptreden under Caravanmessen på Lillestrøm i september. –«Men vi har allerede sikret seg avtaler med flere leverandører av campingkjøretøyer,»- sier Martin og legger til at de ønsker å tilby gode overmadrasser også til den enkelte camper. –«Vi kan spesialtilpasse et overmadrassett til enhver bobil eller campingvogn. Da må kunden lage en tegning og ta mål, så lager vi en mal, skjærer til madrass og syr trekket, som er vaskbart. Vi satser på enkel behandling: Bestilling og betaling, og deretter blir det ferdige produktet levert gjennom posten til kunden»- forteller Martin.

Fasongsydd

Otium Sleeping leverer madrassene ferdig tilpasset, og kan også levere tilpassede, fasongsydde laken. Martin Carlsson og Elin Dulsvik som eier og driver Otium Sleeping, mener de kan gjøre dette rimeligere enn andre i markedet. De mener det er et stort behov, både for nye og brukte campingkjøretøyer. –«Mange som kjøper brukt bobil eller campingvogn, ønsker å få nye madrasser, både fordi de gamle kan være nedslitt, men også fordi de synes det er greit å sove i madrasser som ikke har vært brukt av andre»- sier Elin.

Rimelig

Pris er alltid et spørsmål når det skal anskaffes utstyr. Et sett nye overmadrasser til enkeltsenger kan leveres til en pris fra under 2000 kroner for 60-90 cm. bredde og 2 meter lengde. Dobbeltsengmadrasser havner oppunder 3000 kroner for et sett. –«Da kan kjøperne sove godt og behagelig på enten kjerneskum eller latexskum som tilpasser seg kroppen, også i campingkjøretøyer»- avslutter Martin og Elin.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: