• MS Stavangerfjord i solnedgang – Foto: Espen Gees/123rf.com
  MS Stavangerfjord i solnedgang – Foto: Espen Gees/123rf.com
 • I Fjord Lounge er det underholdning for både store og små.
  I Fjord Lounge er det underholdning for både store og små.
 • I skipenes restauranter finner du mat for enhver smak
  I skipenes restauranter finner du mat for enhver smak
 • Fra kommandobroen har kaptein Anders Emil Dancker og 1. styrmann Thomas Bondesen full kontroll på MS Stavangerfjord
  Fra kommandobroen har kaptein Anders Emil Dancker og 1. styrmann Thomas Bondesen full kontroll på MS Stavangerfjord
 • Det er mange bobilister som benytter seg av denne måten å krysse Skagerak på.
  Det er mange bobilister som benytter seg av denne måten å krysse Skagerak på.
Del denne siden:
Tekst og foto: Olav Barhaugen
Bobil og Caravan magasinet, nr 2, april 2016

Raskt, rimelig og miljøvennlig: Fjordline til Danmark

En populær transport til og fra Danmark er Fjord Lines Cruiseferger MS Bergensfjord og MS Stavangerfjord som går i ruten Bergen – Stavanger – Hirtshals – Langesund – Hirtshals – Stavanger - Bergen.

Dette er de første og de største cruisefergene i verden som seiler med såkalt «single fuelled LNG engine». Det innebærer at skipenes motorer utelukkende drives av flytende naturgass (LNG), noe som gir langt mindre miljøutslipp enn bruk av tradisjonell tungolje. Gjennom denne miljøsatsingen ligger Fjord Line i forkant av nye og strengere utslippsbestemmelser, og miljøgevinsten er betydelig langs kysten og i de fire havnene som cruisefergene anløper. I tillegg til å drive skipenes motorer produserer man sin egen elektrisitet ved å omdanne spillvarme fra eksosgassen til elektrisitet via en dampturbin. Utslippet av NOx, Svovel og partikler er redusert med 92 til 100% i forhold til tradisjonell drift med tungolje.

Moderne

Disse fergene er moderne og elegante. På kommandobroen har kapteinen og hans mannskap gode arbeidsforhold og de mest moderne hjelpemidler for å føre skipet trygt frem og tilbake over Skagerak. Det er flere restauranter og barer om bord, også ute på dekk. Her serveres alt fra enkle småretter til bugnende buffeter og assortert a la carte meny. Taxfreee-butikkene har stort utvalg til gode priser. I Fjord Lounge byr utvalgte artister på underholdning for både store og små. Reisende på nattseilingen til/fra Bergen og Stavanger kan velge mellom alt fra luksuriøse suiter til enkle liggestoler. Noe for enhver smak og lommebok. Har du hund med er det egne hundelugarer på øverste dekk.

Øst eller Vest

Uansett om du drar fra Vest- eller Østlandet er Fjord Line et godt alternativ. Avgang fra Bergen er klokka 13:30 og fra Stavanger 20:00. Det betyr at man fra Bergen får en fin dagseilas langs kysten, og fra Stavanger kan man fra dekket nyte en flott solnedgang utpå kvelden. Skipene er fremme i Hirtshals klokka 8:00, og du kan frisk og uthvilt ta fatt på neste etappe, enten du vil nedover Europa eller nyte den danske gjestfriheten nedover Jylland.

Klokka 9:00 tar skipet turen til Langesund med retur 14:30. Etter en time ved kai i Hirtshals går man mot Stavanger igjen klokka 20:00 med ankomst 06:30 og er i Bergen 12:30.

Som medlem i Norsk Bobil og Caravan Club har du rabatter på disse seilingene. Det kan også lønne seg å bli medlem i Fjord Lines egen kundeklubb Fjordclub. Detaljer om dette finner du på våre og Fjord Lines nettsider.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig her på campingportalen.no en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!