• Rapido 7065F er nesten 8 meter lang og kan huse fem personer. Med badet bakerst har den slått an i markedet
  Rapido 7065F er nesten 8 meter lang og kan huse fem personer. Med badet bakerst har den slått an i markedet
 • Så vidt over 7 meter, Rapido 686F
  Så vidt over 7 meter, Rapido 686F
 • Norbert Waldhausl i Rapido Group mener det er en trend mot en løsning med to sofaer mot hverandre. Det delte bordet i salongen og vinduet i fronten kommer også i flere modeller. Bildet er fra 686F
  Norbert Waldhausl i Rapido Group mener det er en trend mot en løsning med to sofaer mot hverandre. Det delte bordet i salongen og vinduet i fronten kommer også i flere modeller. Bildet er fra 686F
 • Et kjøkken som går igjen i flere av Rapidos modeller. Her vist i 686F
  Et kjøkken som går igjen i flere av Rapidos modeller. Her vist i 686F
 • Distinction i1090 har blitt godt mottatt i markedet
  Distinction i1090 har blitt godt mottatt i markedet
 • Keramisk koketopp i i1090
  Keramisk koketopp i i1090
 • Romslig salong med plass for benstrekk
  Romslig salong med plass for benstrekk
Del denne siden:
Tekst og foto: Knut Randem for Bobilverden.no og Bobil- og Caravan Magasinet
Bobil og Caravan magasinet, nr 5 Oktober 2018

Rapido ser framvoer: Forbereder for litium i nye modeller

I år har vi hovedsakelig arbeidet med forbedringer av våre modeller. Det er derfor ingen store nyheter, røpet Norbert Waldhausl i Rapido Group allerede ved introduksjonen til presentasjonen av 2019-modellene, men det var ikke helt korrekt.

Presentasjonen av 2019-modellene for pressen foregikk i Moulay vest i Frankrike hvor alle hovedmodellene ble vist fram med sine forbedringer. Waldhausl fortalte at Rapido X65 har solgt bra i Norge og Sverige. Løsningen med bad bak og to enkle senger med en gang mellom har appellert til mange. Denne løsningen er bygget med lagringsplass under sengene med tilgang også utenfra. –« Også Distinction i1066 og i1090, som ble lansert i vinter og først levert utpå våren i år,»- har blitt godt tatt i mot i markedet, fortalte han.

Digital varme

I 2019-modellen blir Alde med iNet standard i disse modellene. Det er også oppvarmet garderobe ved inngangsdøra og et kjøleskap med fryser på 190 liter med steikeovn over. Det er så kort tid siden disse modellene kom på markedet at Rapido regner dem som nye også i 2019. De får nå også følge av en kortere i86 i Distinction-serien på 724 cm mot storebrødrenes 879 cm. Waldhausl kunne også fortelle at L-sofaen har blitt mindre populær. Det viser seg nå ved at færre modeller har denne løsningen, men isteden får to sofaer mot hverandre. Det har blitt en stadig mer populær løsning i markedet for litt større bobiler.

Fornyelse

Flere av modellene får fornyelser av utseendet på baksiden, farger i front, fornyet lysdesign og funksjon samt nye baderomsinnredninger og mange andre detaljer. Timo Nylenna, som er norsk agent for Rapido, kunne fortelle at i år var for første gang de norske forhandlerne samstemt fornøyde med de nye fargene og kombinasjonsmulighetene på stoffene i interiøret.

Opsjon for litium

I flere modeller tar Rapido et skritt mot å forberede en overgang til litiumbatterier. Disse blir ikke standard, men er en tilvalgsløsning. I flere modeller er også kablingen forberedt for en overgang til litium. 7065F er en av modellene som kommer i ny utgave i 2019. Det er en halvintegrert bobil som holder seg under 8 meter (779 cm). Den har badet på tvers bakerst og har en midtgang mellom sengene. Den kan leveres med dobbel senkeseng over salongen og har et ”skylight-vindu” i fronten i tillegg til takvinduet over salongen. Den har også Alde oppvarming som standard. Lagerplassen du ”taper” med badet bakerst tas igjen med lagringsplass under sengene. Modellen har fem sitteplasser med sikkerhetsbelte og fem sengeplasser med senkeseng. 7065F kan leveres for 3500/3700 og 4400 kg totalvekt med ulike chassis. Skal det være flere personer i denne bobilen er det tvilsomt om det blir tilstrekkelig lasteevne i den letteste utgaven.

Dobbeltseng

En litt kortere bobil på 719 cm er 686F som også kommer i ny utgave i 2019. Den har mer intimitet på soverommet med midtstilt dobbeltseng (QB). Også i denne halvintegrerte modellen kan du få senkeseng over salongen. Spennvidden i totalvekt for denne er fra 3500/3650 til 4400 kg. Om du vil ha en mer kompakt bobil kommer Rapido også med en ny utgave av sin korteste bobil, bybobilen V43 som er kun 541 cm lang og kan veie maksimum 3500 kg. Seks Rapido modeller blir i 2019 markedsført levert med ekstra mye tilleggsutstyr som standard. Det er 696F, 8066dF, 8096dF, i96, i1066 og i1090 som er utstyrt som ”Premium Edition”. Rapidos modeller leveres alle på Fiat med Euro 6 i flere motorstørrelser.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: