Rapido Group presenterer: 2016-nyhetene

  • Sommerbutikken
Del denne siden:
Tekst og foto: OLAV BARHAUGEN
Bobil og Caravan magasinet, nr 4, september 2015

Rapido Group presenterer: 2016-nyhetene

Mens de siste 2015-modellene rulles ut hos forhandlerne er Rapido Group i full gang med produksjon av 2016-modellene. Det kommer mye nytt fra franskmennene denne sesongen.

Det er en stadig utvikling av bilene både når det gjelder design, tekniske løsninger og brukervennlighet. Tilbakemeldinger fra kunder og forhandlere er til god hjelp når vi skal forbedre våre produkter sier Vincent Rabut, markedssjef i Groupe Rapido. Bedre plassutnyttelse og lysere interiør er de gjennomgående forbedringene på 2016-modellene. Spesielt fremhever han de nye modellene i 80df og Distinction-serien med ALKO-chassis og dobbelt gulv med gjennomgående lagringsplass.

Distinction-modellene har også fått et helt nytt front-design med et mer moderne uttrykk. Det doble gulvet gir flere lasterom som er tilgjengelig både utenfra og innefra. Den gjennomgående med luke på begge sider er ypperlig for lagring av f.eks ski eller fiskeutstyr. Det gir også rom til isolerte fersk- og spillvannstanker.

Lysere interiør

Innvendig har Rapido-bilene fått lysere farger på tekstiler og andre materialer. I tillegg til utstrakt bruk av indirekte LED-belysning har interiørene blitt riktig så trivelige. Av andre endringer er at flere modeller har fått en lavere skillevegg mellom salongen og kjøkkenet, noe som gir en større romfølelse. Minst like viktig er at flere modeller nå har fått helt flatt gulv i hele bilen. Sidepanelene på sittegruppen har også fått ny design med innfelte paneler i interiørstoffet og indirekte belysning. En detalj som hever førsteinntrykket du får når du entrer bilen. Også den innvendige trappen har blitt forbedret og gjør det lettere å komme inn og ut av bilen. De fleste bilene til Rapido har innvendig trapp i stedet for utvendig stigtrinn.

For dem som er opptatt av TV er nå de fleste Rapido-modellene forberedt for 21” TV og ferdig kablet for HDMI.

Ny dekor

Rapido har også valgt å endre sin utvendige dekor. Det velkjente landskapet som har prydet bilene de siste årene er nå erstattet av de tre stiliserte skikkelsene som vi også finner i Rapidos logo. Det er også foretatt noen forsiktige endringer i den øvrige utvendige dekoren, men det er fortsatt lett å kjenne igjen en Rapido.

Rapido Group markedsfører tre merker i Norge. Foruten Rapido som har hele spekteret fra bybobiler til helintegrerte biler har de Itineo som er helintegrerte biler til en fordelaktig pris. De har også et eget merke for bybobiler, Dreamer. Her er det to utstyrsnivåer, Dreamer og Dreamer Select der sistnevnte er litt mer eksklusiv. I Frankrike selges disse under navnet Camperevé.

De bygger også mindre bobiler basert på Ford Transit Custom og Renault Traffic. Dette er snertne biler, men lite aktuelle for Norge pga avgiftssystemet.

Direkte kontakt med fabrikken

Rapido har flere personer ansatt som har ansvaret for å følge opp markedet i du forskjelllige land. Timo Nylenna som er ansvarlig for det skandinaviske markedet forteller at Rapido Group har 12 hovedforhandlere i Norge. Disse forholder seg direkte til fabrikken, og står selv for importen av sine biler. Dermed kutter man importørleddet, og får en tettere dialog mellom forhandler og fabrikk. Rapido har også en filosofi om at alle forhandlere er like viktige. Her favoriseres ikke de største forhandlerne.

Markedsandelen i Norge ligger på ca 8%, og Nylenna forventer seg mye av neste sesong. 2015-produksjonen var utsolgt i november i fjor, og når vi var på besøk i juni var det allerede fullt trykk i innsalget av 2016-modellene. Aldri før hadde de solgt inn så mange biler så tidlig på året. Skandinavia er et viktig marked for Rapido, og fabrikken følger tett med på trender og ønsker hos kundene.

Den nye Rapido 665F med Alde-varme og to enkle senger med bad bakerst er en modell som forventes å få et godt salg i både Norge og Sverige. En annen modell som Nylenna venter seg mye av er Itineos SB700. En helitegrert bil på 7 meter med plass til 6 personer. Markedet for bybobiler er økende også her i nord. Totalt hadde Rapido Group en økning på 166% på slike biler i fjor.

BoCM prøvekjørte flere biler, og presenterer dem i egne artikler.

Bobil for de store selskapene

Mange som har gått fra campingvogn til bobil savner den romslige sittegruppa i enden av vogna. Nå kan de få den i bobil også. Rapido 9040 byr på en romslig lounge i akterenden med en behagelig sofa for 5 personer. Selv om bilen er bare 7,39 meter virker den meget romslig innvendig. Selvsagt går det på bekostning av noe, og her er det sengeplassen. Hovedsengen vil for de fleste bli senkesengen foran. Man kan selvsagt også re opp seng i sittegruppen bak, men de fleste vil nok bruke denne kun som en lounge. Denne bilen vil nok passe best for to personer som ønsker seg litt mer alburom inne i bilen. Den er også ypperlig for dem som har gjester. Forretningsfolk som arrangere mindre møter kan også ha stor glede av en slik bil. En ekstra gledelig nyhet er for dem som liker å se på TV. Den gode plassen bak gir nemlig mulighet til å installere en liten projektor og lerret. Et stort pluss for dem som savner 50-tommeren hjemme.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

  • Legg ferien til Norge!
    Campingplassene finner du her:
  • Legg ferien til Norge!
    Campingplassene finner du her: