Del denne siden:
Tekst og foto: Kristin Smedsrud
Bobil og Caravan magasinet, nr 5. oktober 2014

Norsk Bobil og Caravan Club på treff: En glad gjeng i en glad park

Ute på sletta i Hallingdal Familiepark er det stor aktivitet. Her er arrangerer Norsk Bobil og Caravanklubbs regionstreff og de er full gang med forberedelser til felles middag. Værgudene er virkelig med dem og det dufter deilig fra grillen.

De er nettopp ferdig med felles aktiviteter, medlemmene i Norsk Bobil og Caravan Club som er samlet til treff i Hallingdal Familiepark. Mange virker litt slitne i den stekende solen. Jeg får vite at de nettopp har avsluttet hesteskokastingen. «Hvem vant da», spør jeg og blir vist bort til vinnerne. Ingvar Ødegård vant overlegent med 51 poeng og Grethe Hagen ble nummer to med 30 poeng. De stolte vinnerne løfter hesteskoen og tar med seg en premien som er et weekendopphold på Hallingdal Feriepark.

«Du skulle ha kommet før, så kunne du ha vært med» sier grillsjefen og klubbens leder, Per Englund. Det er full aktivitet med å dekke på til et stort langbord. Barn og voksne ordner med bord og stoler, og besteforeldre med barnebarn koser seg mens de venter på middagen. Jeg blir nok en gang invitert med. Her er det virkelig en sosial og glad gjeng på tur og jeg føler meg inkludert med det samme.

Litt historie

Per Englund forteller at klubben har ca. 160 medlemmer. Klubben i Hallingdal ble startet første gang i 1988 og i 1990 ble navnet endret til NCC region 9. Den består nå av Telemark, Vestfold og Buskerud. De fleste medlemmene er lokale og det er mange slektninger blant medlemmene. Over 80 prosent av dem har bobiler. Det arrangeres to treff i året. Neste samling er Hallingdalstreffet, som holdes hver år den siste helgen i august. I år er det 18. gangen det arrangeres. «Hva synes dere om å være her i nye Hallingdal Feirepark da?» undrer jeg. «Jo, det skal jeg si deg at dette er veldig praktisk for vi får så mye kortere vei. Det finnes ingen bedre plass», sier Per. Han tilføyer at det er lite arbeide med å gjennomføre et slikt arrangement når alt er så tilrettelagt.

Noe som kalles Kjerringtorget arrangeres noen ganger samtidig. Da har vi vært oppe i 235 enheter på det meste, fortsetter Per.

Så er maten er klar! Sultne små og store samles rundt bordet og de minste forlater lekene.

Stolt eier

Før jeg forlater gjengen må jeg bli med og besiktige det nye vidunderet til Per og kona. En flunkende ny bobil som så vidt har rullet ute på veien. Jeg får en omvisning i farkosten som inneholder har all mulig staffasje og komfort. Her mangler ingenting rett og slett. Klubbflagget vaier høyt oppe i vinden utenfor bilen i det jeg tar farvel med Per og den hyggelige gjengen hans.

Utvalgte campingplasser i nærheten

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig her på campingportalen.no en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!