• Det 53. Nordiske Camping Treff ble i 2016 arrangert på Dyrskuplassen i Seljord. Ikke alle camping­ vogner og bobiler ble med på bildet
  Det 53. Nordiske Camping Treff ble i 2016 arrangert på Dyrskuplassen i Seljord. Ikke alle camping­ vogner og bobiler ble med på bildet
 • MS Victoria sluses i Ulefoss der mange NCT­deltagere venter på å få gå ombord.
  MS Victoria sluses i Ulefoss der mange NCT­deltagere venter på å få gå ombord.
 • Det var populært blant barna å få ansikts­maling.
  Det var populært blant barna å få ansikts­maling.
 • Finale i hesteskokasting med mange på tribunen
  Finale i hesteskokasting med mange på tribunen
 • Elis Bussmann, nordisk carambamester for tolvte gang
  Elis Bussmann, nordisk carambamester for tolvte gang
 • En stor takk til staben for innsatsen som gjorde at vi andre kunne ha det bra
  En stor takk til staben for innsatsen som gjorde at vi andre kunne ha det bra
Del denne siden:
Tekst og foto: Jørgen Snoen
Bobil og Caravan magasinet, nr 4, september 2016

Nordisk Camping Treff

Dyrskuplassen i Seljord viste seg å være et godt valg for et Nordisk Camping Treff (NCT) der treffdeltagerne kunne ta del av et stort tilbud av aktiviteter. Det er bare noen få hundre meter inn til sentrum i Seljord.

Årets NCT ble åpnet med trommende regnbyger på telttaket som dekket åpningsseremoniplassen. NBCCs Visepresident Petter Nilsen var konferansier, og ledet an hele åpningsseremonien med tolking til finsk. Ordfører i Seljord Halfdan Haugan var veldig fornøyd med at NBCC hadde valgt Dyrskuplassen som treffsted. Nordisk Caravanråds og NBCCs President Bjørn R. Johansen ønsket alle deltagere velkommen til det 53. NCT, og håpet at alle skulle få noen flotte dager på treffet.

Stort program

NCT hadde et stort program der blant annet var knivkurs, linedanskurs, melkespannkasting og en stor turnering i hesteskokasting, som hadde finale med mange tilskuere på arenaen. Det var lagt opp til tre organiserte turer i distriktet der de påmeldte ble fraktet med buss og kunne velge mellom tur på Telemarkskanalen med MS Victoria, topptur til Gaustatoppen og tur til Industrimuseet på Vemork ved Rjukan. Tre deltagere på kanaltur gikk om bord på MS Victoria i sluseanlegget i det gamle industristedet Ulefoss. Solfrid og Per Enerhaugen var turledere som tok godt vare på deltagerne. Topptur til Gaustatoppen var det ti spreke tre deltagere som gjennomførte selv om været gjorde turen til en våt opplevelse. Industrimuseet på Vemork ble besøkt av over førti personer på den organiserte turen. Her var det guide som fortalte om Vemork under krigen, og fram til i dag.

Ungdomstilbud

Under dette trffet var det lagt opp til mange aktiviteter for de yngste deltagerne, blant annet ungdomsdisko. Det var laget et eget kvarter for barnefamilier der det var egen barnehage rett ved kvarteret. Ansiktsmaling var også en populær sak som mange barn benyttet seg av. På kveldene var det dansemusikk i ridehallen. Her samlet mange seg til sosialt samvær og en svingom. Linedanskurset hadde fått fram flere som mestrer denne dansekunsten. Som vanlig på NCT knytes det vennskapsbånd da man har flere nye naboer en hel uke.

Seks i en campingvogn

I en av vognene var det seks hyggelige svensker som reiste i samme bil og campingvogn. Det var to søstre og deres ektemenn i tillegg til en venninne og hennes ektemann. De har hver sine campingvogner på den svenske caravanklubbens campingplass på innlandsøyen Ivø i Skåne. Å reise på tur på denne måten har de gjort i flere år, for eksempel i samme bobil på ferie til Kroatia. Etter treffet skulle Eva og Ulf-Peder Eklund, Ann og Bengt Pihl, og Ingrid og Olle Bengtson reise videre i Telemark.

Finsk seier i Caramba

Caramba på NCT er konkurransekjøring med bil og campingvogn. Konkurransen foregikk på deler av parkeringsplassen til et kjøpesenter i sentrum av Seljord ca. 600 meter fra tre området. Kjøringen foregår på lukket bane med strenge regler og sikkerhetstiltak. Det er 21 momenter som kan speilvendes, så det blir 42 forskjellige øvelser til sammen. Hvilke øvelser får kjørerne først greie på dagen før selve mesterskapet. Årets nordiske mester ble Elis Bussman fra Finland. Han startet med carambakjøring i 1998 og deltok på sitt første NM på NCT i Halden i 2000. Etter det har han deltatt i 15 NM, og vunnet hele tolv ganger. Publikum fikk se kjøring der det vist store ferdigheter. Dommerteamet fra Norge med Kjell Fossum i spissen var sterkt medvirkende til at årets mesterskap ble gjennomført. Det 53. NCT ble avsluttet i strålende sol fredag med flaggfiring, og Nordisk Caravan Råds flagg ble overlevert til SF Caravan som skal stå som arrangør i Kokemäki i Finland fra 9. til 15. juli 2017.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: