Campingplasser i Valdres

 • Sommerbutikken
 • Jan Opheim tilbyr sine gjester på Aurdal Fjordcamping fjordtur med de to restaurerte jernbåtene «Vesle-Kari» og «Ola» fra 1950-tallet. – Turen går til Landmarkgården hvor TV-serien «Farmen» ble spilt inn i 2012, forteller Jan.
  Jan Opheim tilbyr sine gjester på Aurdal Fjordcamping fjordtur med de to restaurerte jernbåtene «Vesle-Kari» og «Ola» fra 1950-tallet. – Turen går til Landmarkgården hvor TV-serien «Farmen» ble spilt inn i 2012, forteller Jan.
 • Anne Kroon (t.v.) og hennes mann drev Fagernes Camping fra 1990. Kaja og mannen overtok driften i 2007. Det forhindrer ikke at Anne stadig trår til i hektiske perioder.
  Anne Kroon (t.v.) og hennes mann drev Fagernes Camping fra 1990. Kaja og mannen overtok driften i 2007. Det forhindrer ikke at Anne stadig trår til i hektiske perioder.
 • På Beitsølen Camping kan barna boltre seg på både hoppepute og veterantraktor.
  På Beitsølen Camping kan barna boltre seg på både hoppepute og veterantraktor.
Del denne siden:
Jan Opheim tilbyr sine gjester på Aurdal Fjordcamping fjordtur med de to restaurerte jernbåtene «Vesle-Kari» og «Ola» fra 1950-tallet. – Turen går til Landmarkgården hvor TV-serien «Farmen» ble spilt inn i 2012, forteller Jan.
Anne Kroon (t.v.) og hennes mann drev Fagernes Camping fra 1990. Kaja og mannen overtok driften i 2007. Det forhindrer ikke at Anne stadig trår til i hektiske perioder.
På Beitsølen Camping kan barna boltre seg på både hoppepute og veterantraktor.
Tekst og foto: Arne Lunde
Bobil og Caravan magasinet, nr 1. februar 2014

Campingplasser i Valdres

Gjennom Valdres ligger det campingplasser på rekke og rad. Caravan har besøkt flere av dem.

Fagernes Camping

er et godt utgangspunkt for å utforske dalførets mange muligheter. Den ble kåret til årets NCC Topp Camping i 2010, til «Folkets favoritt» på www.campingportalen.no i 2013, og som «Årets bedrift» i Valdres i 1999. Du skjønner hvorfor når du kommer til plassen. Den ligger vakkert til ved Strandfjorden, med gir gode bademuligheter på varme sommerdager.

Vi har fokus på barnefamilier ved å legge til rette for at foreldre kan få avlastning når de bor hos oss, forteller Kaja Funder Idstad, og viser rundt i lekeparken og på badeplassen med rutsjebane, stupetårn og vanntrampoline. Her skal det godt gjøres for familiens yngste å kjede seg. Badetemperaturen kan på gode sommerdager komme opp i over 20 grader. Kaja, sammen med samboer Erik Kroon, er andre generasjon driver av Fagernes camping som ble utviklet til en unik plass på nitti-tallet av Eriks foreldre.

Vi overtok i 2007 og vi har fortsatt med å investere i både bygninger og utstyr. En egen barneavdeling ble installert i sanitærbygget i 2010, her er det eventyrfigurer både i dusjen og på toalettene som har størrelse tilpasset barn, forklarer Kaja og viser rundt. Det ble kostbart, og vi var lenge itvil om vi skulle investere, men vi har ikke angret. Mange blir noen dager ekstra bare på grunn av denne barneavdelingen, smiler hun.

70 fastliggere og 130-150 plasser avsatt til dem på farten, samt 19 hytter og fire leiligheter er hva den helårsåpne plassen kan varte opp med. Mest nordmenn, men også et betydelig innslag av tyskere og nederlendere er gjester på campingen.

Beitostølen Camping

finner vi på vintersporstedet som ligger på terskelen til Jotunheimen. Det er en helårsdrevet NCC Topp Campingplass der vinteren er toppsesong. Derfor der det et stort flertall av fastliggere her, men det er satt av et eget område til de på farten. Et moderne sanitæranlegg med unisex-løsning (det første i Norge) inneholder blant annet familiebaderom, tyrkisk bad, badstue, solarium og massasjestol. Sikkert ettertraktet etter skituren, som gjerne kan starte og ende på campingplassen. Det går løyper helt inn. Vi kan tilby kunstsnø fra oktober, mens på Valdresflye kan du normalt gå på ski 17. mai, forteller Nils Dale, som etablerte campingplassen i 1995. En typisk familieplass der det er stort innslag av tyskere og nederlendere om sommeren.

Hytta mat og vinhus er et nytt innslag på campingplassen, et hus bygget i jernalder-stil. Det huser restaurant og bar med alle rettigheter.

Aurdal Fjordcamping

nyter godt av nærheten til fjorden som gjør det attraktivt for både de fiskeinteresserte og for de badeglade. Gratis fiske for gjestene og mulighet for leie av robåt er noe mange benytter seg av. Plassene nærmest fjorden er reservert for drop-ins, mens fastliggerne har plassene lenger inn og opp i lia. Her ligger det til rette for familier med sandstrand og opptil 20 grader i vannet, forteller Jan Opheim, som sammen med Knut Sunde startet opp virksomheten i 1998.

Siste nytt på fjordcampingen er turer med «Vesle-Kari» og «Ola», to restaurerte jernbåter fra femti-tallet som tar passasjerene med på en 30-minutters tur nedover Begnaelva til Farmen-gården Landmark, hvor TV-serien ble spilt inn i 2012. Her er det mulighet for omvisning. Ellers er det kort vei til Valdres golfbane, og om vinteren muligheter for alpinkjøring på Danebu, fem kilometer herfra, forteller Opheim.

Fastliggerne, 180 i tallet, kommer vesentlig fra Østlandsområdet, og de er flittige brukere av plassen om vinteren. Også Aurdal Fjordcamping er med i Topp Camping-kjeden til NCC.

Utvalgte campingplasser i nærheten

Campingportalen gir deg flotte presentasjoner av norske campingplasser. Listen under viser de vi har en presentasjon av og som er en kort (og noen ganger en litt lengre) kjøretur unna resiemålet. Det er ikke sikkert det er de nærmeste plassene til reisemålet, men dette er flotte plasser verdt ett besøk. Klikk deg inn og bli inspirert av flotte bilder og masse informasjon. God tur!

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: