• Stemningsbilde fra Kjørnes Camping. Foto: Eli Helga Grimsen
  Stemningsbilde fra Kjørnes Camping. Foto: Eli Helga Grimsen
 • Fra venstre NBCC President Bjørn R. Johansen, campingplasseiere Terje Stalheim og Eli Helga Grimsen, og avdelingstyreestleder og landsstyremedl. Leon Tonheim overrekker diplomet som NBCC Topp Camping 2014
  Fra venstre NBCC President Bjørn R. Johansen, campingplasseiere Terje Stalheim og Eli Helga Grimsen, og avdelingstyreestleder og landsstyremedl. Leon Tonheim overrekker diplomet som NBCC Topp Camping 2014
 • Flott utendørs lekeplass for de minste
  Flott utendørs lekeplass for de minste
 • Spenstig barnetoalettrom
  Spenstig barnetoalettrom
Del denne siden:
Tekst og foto: Jørgen Snoen
Bobil og Caravan magasinet, nr 3, juni 2015

Kjørnes Camping: En perle i Sogn og Fjordane

Kjørnes Camping som har beliggenhet på Kjørneset i Sognefjorden ved Saftbygda Sogndal har fått overrakt sin velfortjente utmerkelse som årets NBCC Topp Camping 2014.

Medlemmene i Norsk Bobil og Caravan Club stemt for 2014 fram Eli Helga og Terje på Kjørnes Camping til utmerkelsen Årets NBCC TC-plass. Ordfører Jarle Aarvoll, daglig leder i Visit Sognefjord Ståle Brandshaug, og Leon Tonheim fra NBCC avd. Sogn og Fjordane var enige om at Eli Helga og Terje sin innsats betyr mye for reiselivet i Sogn og Fjordane.

I resepsjonen ble vi møtt av ekteparet på en god og entusiastisk måte fra dem begge. De er meget aktive i arbeidet i turistnæringen i et stort område i Sogn og Fjordane for at så mange turister som mulig skal finne veien dit, og skal få den beste opplevelsen av besøket. I femten år har de satset fullt og helt på å utvikle campingplassen til det den har blitt. Familien har brukt mye tid og penger for at campingplassen skulle tilpasses, og skli inn i naturen på en så skånsom måte som mulig.

33.000 gjestedøgn

Campingplassen hadde i fjor 33.000 gjestedøgn hvorav 27.000 gjestedøgn var på sommeren. Eli Helga og Terje kan tilby 13 hytter, og 2 leiligheter i tillegg til flotte oppstillingsplasser, mange med fast dekke, for campingvogner, bobiler og telt. Noen av hyttene er helt nye, av høy standard, og har beliggenhet som gir følelse av egen private hytte der man kan gå rett fra verandaen og ned til sjøen for en dukkert eller prøve fiskelykken.

Toalettbygget er meget smakfullt bygd der barna har vært i tankene under byggingen. Inspirasjon er åpenbart hentet fra mange fine campingplasser, noe felleskjøkkenet vitner om.

Kjørnes Camping ligger sentralt i forhold til mange flotte vinter- og sommerattraksjoner. Fjelltoppen Molden, brevandring på Nigardsbreen, Urnes Stavkirke og Vettisfossen for å nevne noe. Campingplassen har mange gjester som kommer tilbake flere ganger for å oppleve enda mer. Terje påpeker at både kommune, banker og Visit Sognefjord har vært og er gode samarbeidspartnere å ha med for å lykkes slik de har gjort.

National Geographic Traveler har kåret «The Norwegian Fjords» til verdens beste 2 reisedestinasjon, og vi gratulerer Kjørnes Camping med utnevnelsen til NBCC Topp Camping 2014.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig her på campingportalen.no en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!