• Trollparken på Ytre Senja i Troms er et opplevelsesenter for campere i Nord Norge
    Trollparken på Ytre Senja i Troms er et opplevelsesenter for campere i Nord Norge
  • Trollet rager nesten 18  meter over bakken og veier 125 tonn, registrert som verdens største troll i Guinness rekordbok 1977
    Trollet rager nesten 18 meter over bakken og veier 125 tonn, registrert som verdens største troll i Guinness rekordbok 1977
  • Skummelt nok, Trollfar, Trollmor og for de som ser godt etter også noen Trollbarn, utgjør hele trollfamilien i Senja
    Skummelt nok, Trollfar, Trollmor og for de som ser godt etter også noen Trollbarn, utgjør hele trollfamilien i Senja
Del denne siden:
Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 3 Juni 2018

Ny samarbeidsavtale for NBCC: Senjatrollet ønsker velkommen til campingopplevelser

Det bor et troll i Senja – så sier sagnet, og til sommeren ønsker Senjatrollet NBCCs medlemmer velkommen til opplevelser med god medlemsrabatt, forteller sentralstyremedlem Stig Rune Marthinsen, til Bobil og Caravan Magasinet.

Senja kan skryte av å ha verdens største troll og trollkjerring. Trollet, som holder til på Finnsæter i Berg kommune, rager 17,96 meter over bakken og veier 125 tonn. Det er registrert i Guinness rekordbok (1997) og markedsføres som verdens største troll.

Trollparken med Senjatrollet åpnet sine dører i 1993. Selve trollet bygger på et gammelt sagn, og ligger som seg hør og bør like ved kultursenteret Hulderheimen.  Rund trollet ligger også en trollpark, og inne i selve trollet er det en egen eventyrverden fordelt på to etasjer. Det er Leif Rubach som står bak både Senjatrollet og Hulderheimen, som han nå driver sammen med sin kone, Siw Rubach.

Kunstsenter

I Hulderheimen er det galleri, tinnsmie, brukskunst, smykkeavdeling og salg av suvenirer. Her er det også servering av mat og drikke. Gangveien opp mot Hulderheimen kalles Signaturtråkket, og en rekke kjendiser har etterlatt seg både hånd- og fotavtrykk i betongen der. Sommeren 2007 fikk Senjatrollet sin egen trollkjerring, reist på hans venstre side. De to ble viet av prest John-Daniel Solhaug foran 1800 frammøtte. Senja er ikke bare kjent for troll. I 1961 ble Norges første kvinnelige prest, Ingrid Bjerkås, ordinert og fikk stillingen som prest i Berg og Torsken menigheter.

Trollbesøk

Trollparken holder åpent fra medio mai til september, og er et opplevelsesenter og turistattraksjon på ytre Senja i Troms. Besøkende kan få besøk av trollfar som forteller sagn.  Litt trolldans hører også med. Inne i Trollet er det 2 etatsjer med grotter som er bygd på gamle sagn fra Senja. På Hulderheimen er det kafe, suvenirsalg, norges største muggesamling og oljemalerier laget av Trollfar selv. Parken har stor parkeringsplass med tømmestasjon og ferskt vann. Medlemmer i NBCC kan glede seg over at samarbeidsavtalen sikrer dem en rabatt på opplevelsene.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig her på campingportalen.no en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

Turen går til