Norsk Bobil og Caravan Club vant budsjettsak:

Del denne siden:
Tekst og foto: NBCC

Norsk Bobil og Caravan Club vant budsjettsak:

I forslaget til statsbudsjett for 2015 foreslo Regjeringen å fjerne hele årsavgiften på campingvogner. Forslaget blir stående også etter budsjettforhandlingene mellom regjeringspartiene og KrF/Venstre.

Årsavgiften på campingvogner forsvinner

Norsk Bobil og Caravan Club, NBCC, har siden 2002 arbeidet med å fjerne For 2003 ble den redusert med 25%. NBCC har fulgt opp denne saken flere ganger. Dette er en stor seier for NBCC, sier president Bjørn Johansen.

NBCC har flere ganger foreslått å fjerne årsavgiften, innføre registreringsplikt, og innføre vrakpant på samme måte som for biler. I januar 2014, la NBCC fram en tiltaksplan for dette. NBCC gikk også kraftig ut mot Venstres forslag om å nesten doble engangsavgiften for bobiler. Også dette forslaget er nå bortfalt etter budsjettforhandlingene.

Jeg konstaterer at vi har fått politisk støtte for NBCCs syn, denne gang gjennom regjeringspartiet FrP, sier president Bjørn Johansen, som viser til at NBCC arbeider gjennom politiske organer og prosesser for å sikre bedre tilrettelegging og styrke tilbudene for bobiler og campingvogner i Norge. Eksempelvis avgiftspolitikk, campingplassretningslinjer, krav til sikkerhet og tilrettelegging for camping lokalt og sentralt.

Norsk Bobil og Caravan Club har hovedkontor på Sørumsand.
Telefon: 63 82 99 90
www.nocc.no

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

  • Legg ferien til Norge!
    Campingplassene finner du her:
  • Legg ferien til Norge!
    Campingplassene finner du her: