• Aurdal Fjordcamping ønsker velkommen til et helt nytt bryggeanlegg
  Aurdal Fjordcamping ønsker velkommen til et helt nytt bryggeanlegg
 • Jan og Knut er flittige arbeidskarer og ble for tredje år på rad belønnet med utnevnelsen til Folkets Favoritt campingplass
  Jan og Knut er flittige arbeidskarer og ble for tredje år på rad belønnet med utnevnelsen til Folkets Favoritt campingplass
 • Campinggjestene har rigget seg for sommersesongen
  Campinggjestene har rigget seg for sommersesongen
 • For besøkende står en rekke koselige campinghytter klar
  For besøkende står en rekke koselige campinghytter klar
 • Badehuset fra TV2 programmet Farmen
  Badehuset fra TV2 programmet Farmen
 • Her kommer det nye oppstillingsplasser og sanitæranlegg
  Her kommer det nye oppstillingsplasser og sanitæranlegg
 • Gapahuken er den nye samlingsplassen
  Gapahuken er den nye samlingsplassen
 • I Kjedlarstogo arrangeres selskaper som konfirmasjoner og bursdager
  I Kjedlarstogo arrangeres selskaper som konfirmasjoner og bursdager
 • Baren har rikholdig utvalg
  Baren har rikholdig utvalg
 • En stor samlingssal ligger også i hovedhuset
  En stor samlingssal ligger også i hovedhuset
 • Hyggelig peisestue
  Hyggelig peisestue
 • Skulle det bli kjølig og vått utendørs, er peisestua et lunt og varmt alternativ
  Skulle det bli kjølig og vått utendørs, er peisestua et lunt og varmt alternativ
Tekst og foto: Kristin Smedsrud
Bobil og Caravan magasinet, nr 2 April 2018

Aurdal Fjordcamping: Folkets favoritt for tredje år på rad

Valdres strekker seg fra de frodige og vannrike dalene i sør til Jotunheimens dramatiske fjell i nord. Her finnes en rekke med fullservice campingplasser med gode aktivitetsmuligheter for hele familien. Noen mener at flere av dem er blant Norges aller beste. Bobil og Caravanmagasinet besøker noen av stedene og vil presentere dem for leserne fremover.

Aurdal Fjordcamping og Hytter er en godt skjult perle, når man kjører langs E6 gjennom tettstedet Aurdal. Ved å følge skiltingen fra hovedveien ledes man nedover veien mot fjorden, omkranset av hus og frodig natur. Vel fremme nede ved Aurdalsfjorden ligger Aurdal Fjordcamping og Hytter langs vannkanten. Plassen er kåret til Folkets Favoritt tredje år på rad noe redaksjonen synes er verd et besøk. Området er stille og fredfullt. Det er sent på våren og enda noen uker igjen før sesongen setter i gang for fullt. Det eneste som høres er fuglenes kvitter og susen fra vinden i tretoppene. Inne på området ligger det koselige hytter og bobiler og campingvogner står oppstilt og har utsikt mot vannet.

Eierne

Plutselig dukker det opp to blide karer som ønsker velkommen og presenterer seg som Knut Sundet og Jan Opheim, eiere og ledere av Aurdal Fjordcamping og Hytter. Iført arbeidstøy og rett fra sine aktiviteter det er tydelig at her ligges det ikke på latsiden i påvente av høysesongen.

- Hvor lenge har dere drevet plassen?, spør jeg

-«Det begynner å bli noen år siden», forteller Knut Ivar. – «Vi startet opp i 1998 og har snart 20-års jubileum! Mye har skjedd siden den gang og plassen har vært i stadig utvikling. Skal vi ta oss en runde på området?»

TV2 og Farmen

Vi starter vandringen nede langs bryggeområdet. Gapahuken har sitteplasser og ildsted med plass til lek, dans og moro. Alt ser nytt ut og lukter av ferskt tømmer.  –« Denne og hele brygga ble bygget ferdig i fjor og er tilrettelagt for båtliv og sosiale aktiviteter. Lokale musikere bidrar og det planlegges bryggedans til sommeren,»- forteller Jan stolt.

Kan dere fortelle litt om den båten der borte, spør jeg og peker.

-«Å, det er «Veslekari» det, en gammel brøytningsbåt som brukes til sightseeingturer. I et samarbeide med TV2 og Farmen for noen år siden, ble den brukt til å kjøre statister, mat og forsyninger mellom her og Farmen stedet lenger nedi her. Vi fikk vi overta «Veslekari» og hun er populær til utflukter for våre gjester.»- Et gøyalt badehus på brygga er skiltet med «Farmen», tydeligvis også brukt i den tidligere programserien. –« Nå kan gjestene skifte om i den gamle Farmenbua’»-, smiler Jan.

Modernisering og utvidelser på gang

Vi fortsetter bortover til campingområdet. Passerer en lekeplass for barna og videre forbi noen gjester som har funnet seg en idyllisk plass langs vannkanten. Knut forteller at de trofaste gjestene har fått velge seg sin favorittplass. –«Mange gjester har vært med siden starten i -98 og da må de få noen fordeler,»- understreker Knut. – «I dag er det 180 faste plasser og 80 døgnplasser.  I 2016 så vi for første gang en overvekt av bobiler»-, forteller Knut.

Mange ansatte

Dere må jo holde mange folk i sving? – «Ja, når høysesongen starter er vi minst 13 ansatte her,»- bekrefter Knut. –« Nå som vi holder vi med oppgraderinger og utvider plassen og kapasiteten kan det vel bli behov for enda flere etter hvert.»- Vi fortsetter bort til området hvor arbeidene pågår. Jan viser og forteller om både nytt sanitæranlegg og nye 50 oppstillingsplasser som skal stå klart høsten 2017. Knut tilføyer om det gode samarbeidet med hjelp og bistand fra Innovasjon Norge i forbindelse med det nye utbygningsfeltet. Noe som har vært avgjørende for å komme så raskt i gang.

Bredt aktivitetstilbud

Hvor kommer gjestene deres fra? –« Vi har besøk av folk fra hele verden, men flesteparten er øst- og vestlendinger. Mange gjester har helårsplasser og andre kommer tilbake stadig tilbake hit,»- forteller Knut fornøyd.  Det er jo så mye å aktivere seg med her omkring.

Hva kan gjestene gjøre her da? –« Om gjestene har behov for å gjøre annet enn å kose seg på plassen her?,»- ler Jan spøkefullt. –« For vintersportentusiastene finnes det godt med preparerte skiløyper i området. Valdres Alpinsenter ligger rett over hovedveien her oppe. Så du trenger ikke å dra langt av gårde. Om sommeren kan store og små finne seg en plass på stranda og bade i friskt fjellvann. Du kan fiske rett utenfor bobilen, campingvogna eller teltet. Fiske er gratis langs campingens strandlinje (ca. 1 km). Området har flotte turstier og du kan leie sykkel – gjerne til hele familien. Det er veldig familievennlige turområder her. Er du hekta på golf har vi både golfbane og minigolf like ved,»- forteller Jan

Trivsel

Vi avslutter besøket borte i hovedbygningen. Idet vi entrer plassen kommer en smilende Jan og holder stolt frem beviset på at de er kåret til «Folkets Favoritt 2017». – «Det kom akkurat i postkassen, så jeg måtte bare sjekke,»-  ler han. Det blir bildeoppstilling til ære for fotografen. Hovedhuset er hyggelig innredet med spisegrupper, egen bar og hyggelig peis område. Ifølge Knut et samlingspunkt for sosialt samvær, god mat og drikke. Spesielt på regnværsdager eller i den kaldere årstiden. –« Vi leier ut til selskaper gjennom året. For eksempel konfirmasjon, St.Hans feiring og påskerebus,»- fortsetter han og forteller om årlige treff som Norsk Volvo og PV klubb og en luksus bobilutstilling. – «For ikke å glemme Rakfiskfestivalen i oktober, da er det full fart her,»- avslutter Knut.

Det har vært en hyggelig visitt og en opplevelse å se hvor mye kan skjule nede langs Aurdalsfjorden. oppe fra E6’en. Det er lett å se at gjestene trives her.

Fakta om Aurdal

Fra Oslo og Bergen kjører du E16 til Valdres. Fra Trondheim tar du E6 mot Dombås. Sør for Dovre tar du av mot Vågåmo og kjører Nasjonal turistvei Valdresflya mot Beitostølen. Litt sør for Fagernes langs E6 finner du tettstedet Aurdal, sentrum. Et område som strekker seg fra dalbunnen ved Aurdalsfjorden og opp til snaufjellet på Aurdalsåen. Her finnes matbutikk, bensinstasjon og cafe i sentrum.

Aurdal Fjordcamping, Danebu Kongsgård og Aurdal Fjellpark tilbyr overnatting. Med golfbane i bakgården, et flott alpinanlegg og et turterreng av aller ypperste kvalitet, er Aurdal er et førstevalg for mange feriegjester. Den naturskjønne golfbanen ligger nede ved Aurdalsvannet.  Anlegget består av en 9-hulls bane, driving range og øvingsområde med stor putting–green og sandbunker. Her er trivelig klubbhus med kafé og proshop.

Veinettet på Aurdalsåsen er som skapt for familier på sykkeltur i grenselandet mellom skog og fjell. Du kan leie terrengsykler og juniorsykkel eller påhengssykkel for barna. Fisking i Aurdalsfjorden byr på muligheter for både ørret, abbor og sik. Aurdal fjordcamping leier ut båter har lokalkunnskap om hvor fisken biter.

Fjellturer byr på familievennlige motbakker og fantastisk utsikt. Bjørgovarden (1138 moh.) og Fjellenden (1145 moh.) er de mest besøkte tur–toppene i området. Valdres Alpinsenter er et familievennlig skianlegg med 11 nedfarter, gode muligheter for off-piste og eget barneområde. I tillegg topp preparerte skiløyper med doble spor i et vakkert vinterlandskap.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig her på campingportalen.no en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

Besøk Campingportalens turkart