Camping på Lista: Mange muligheter

Del denne siden:
Tekst: Arne Lunde, Foto: Campingportalen
Bobil og Caravan magasinet, nr 2 april 2014

Camping på Lista: Mange muligheter

Lista har så visst ingen mangel på trivelige campingplasser, og reiser du med bobil er også bryggekanten i Borshavn et spennende alternativ – en kombinert båthavn og bobilcamp.

Også på Farøy, i gangavstand fra Farsund sentrum, er det etablert en bobilparkering som har felles serviceanlegg med gjestehavnen. Men det er på bryggekanten i Borshavn vi finner Siv Meberg-Hansen, Marianne Johannessen og Irene Østtorp, alle fra Lista/Farsund.

– Å du, som vi koser oss! sier Marianne, som har vært på bobilferie både i Nord-Norge og i Sverige sammen med sin mann. – Et bedre sted enn Borshavn når været er som nå finner du knapt.

Beskyttet av skogholt

Blant campingplassene er Lomsesanden Familiecamping, som ligger vakkert til på en slette rett ved en 800 meter lang sandstrand. Et skogholt beskytter mot vær og vind, som det er mye av på disse kanter.

Dagens innehaver av Lomsesanden, Erling Vetland har drevet i ti år, men campingplassen kan skrive sin historie hele 70-80 år tilbake i tid, da det var enkle forhold med utedo og kun telt på plassen. I dag er alle moderne fasiliteter på plass.

Åpta Camping og Misjonssenter ligger lunt til innerst i Åptafjorden og kan tilby både badestrand samt oppvarmet og innglasset basseng til sine gjester. Mulighet for leie av båt er det også.

I ny næringspark

Lista Flypark Camping er en del av næringsparken som er utviklet etter at Lista Flystasjon ble lagt ned. Hotell, leiligheter og restaurant er på plass. Det er også Flipside Camp, som er et allsidig aktivitetstibud til ungdom med bl.a. gokart, skatepark, BMX og paintball. Et stort jorde er satt av til campinggjester. Her kan det bli fullt i forbindelse med større arrangementer, som bobiltreff. Ellers er det som regel god plass.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

  • Legg ferien til Norge!
    Campingplassene finner du her:
  • Legg ferien til Norge!
    Campingplassene finner du her: