NBCC-medlemmer i Sverige: Gode campingplasstilbud

 • Sommerbutikken
 • Camp Norrviken sett fra stranden
  Camp Norrviken sett fra stranden
 • Vertskapet Annelie og Sven Svensson samt resepsjonistene Anita Persson og Lovisa Lundstrøm
  Vertskapet Annelie og Sven Svensson samt resepsjonistene Anita Persson og Lovisa Lundstrøm
 • Utsikt over en del av Camp Norrviken, bildet tatt fra Norrvikens Trädgårdar
  Utsikt over en del av Camp Norrviken, bildet tatt fra Norrvikens Trädgårdar
 • Hovedhuset på Norrvikens Trädgårdar
  Hovedhuset på Norrvikens Trädgårdar
 • Det er romslig på Hallandsseksjonens campingplass på Olofsbo
  Det er romslig på Hallandsseksjonens campingplass på Olofsbo
 • Toalettbygget på Olofsbo har flott standard
  Toalettbygget på Olofsbo har flott standard
Del denne siden:
Camp Norrviken sett fra stranden
Vertskapet Annelie og Sven Svensson samt resepsjonistene Anita Persson og Lovisa Lundstrøm
Utsikt over en del av Camp Norrviken, bildet tatt fra Norrvikens Trädgårdar
Hovedhuset på Norrvikens Trädgårdar
Det er romslig på Hallandsseksjonens campingplass på Olofsbo
Toalettbygget på Olofsbo har flott standard
Tekst og foto: Jørgen E. Snoen
Bobil og Caravan magasinet, nr 3. juni 2017

NBCC-medlemmer i Sverige: Gode campingplasstilbud

Caravan Club of Sweden er NBCCs vennskapsorganisasjon i Sverige, og der har de mange flotte campingplasser som NBCCs medlemmer kan benytte.

Påsken 2017 valgte jeg å reise til Sverige og Danmark, og fant det naturlig å besøke flere av CC sine campingplasser. I denne artikkelen vil jeg vise fram to av i alt 38 campingplasser. Noen av CCs campingplasser er almene plasser der alle caravanister er velkommen. Andre av CCs plasser er rene klubbcampinger, men her er det avsatt fine områder til klubbgjester.

Som medlem i NBCC har vi anledning til å være gjester her. For å finne fram til disse campingplassene er det enklest å søke på hjemmesiden til Caravan Club of Sweden.

Camp Norrviken

Så tilbake til mine to besøk påsken 2017. På tur sydover valgte vi å besøke Camp Norrviken, som man finner ved den vakre byen Båstad i Skånes län. For å komme dit svinger man av ved siste avkjøring fra E6 før Hallandsåsen. Kjør gjennom Båstad, og føg skilt til campingn. Campingplassen har 159 sesongplasser og 60 gjesteplasser. Campingplassen er en av tre rikscamper som CC har, og er styrt av CCs kansli i Ørebro, men driftet av lokale klubbmedlemmer.

Velkomst

I resepsjonen ble vi ønsket velkommen av Anita Persson og Lovisa Lundstrøm. Plassen er svært velorganisert med campingtomter som er lett tilgjengelige. Det er WiFi på hele plassens areale. Det er også anlagt noen stellplasser på yttersiden av porten. Her er det lagt kunstgress mellom parkeringsplassene. Vertparet Annelie og Sven Svensson tok oss med på en fin runde på campingplassen, og hadde mye fint å fortelle om campingplassen og nærområdet rundt. Etter rundturen smakte godt med kaffe og wienerbrød.

Naturtilbud

I tillegg til det campingplassen og naturen rundt har å by på, er Norrvikens Trädgårdar virkelig verdt et besøk. Inne i denne parken er det rett å slett deilig å bruke noen timer. Her får man sett flotte hageanlegg og nyte av vakker fuglesang. Det er rett og slett sjelebot av beste slag, og vi tar gjerne turen dit enn annen gang.

I Halland

På tur hjemover fra Danmark mot Fredrikstad passet det godt å ta et par dager på campingplassen på Olofsbo til CCs seksjon Halland. Denne campingplassen ligger rett nord for Falkenberg, og har 149 sesongplasser og 49 gjesteplasser. Man finner plassen etter avkjøring 52 på E6, og følger veien mot Olofsbo. Dette er en ren klubbcamping for CCs medlemmer, men er vi som medlemmer i NBCC hjertelig velkommen så lenge de har plass.

Kystcamping

Vestkysten i Sverige er utrolig populære reisemål på sommeren, og dermed kan det ofte bli fullt. Vi tok bare en telefon til campingen der vi traff en hyggelig vert som ønsket oss velkommen. Vi kom til Olofsbo, og sjekket inn og fikk store fine campingtomter som også her er lett tilgjengelige. Campingplassen er bygd på dugnad av seksjonens medlemmer, og ble åpnet i 2005. Selv om plassen var ferdig da, har de fortsatt å utvikle plassen videre.

Idyllisk

Olofsbo har vi besøkt flere ganger siden første gang var i 2006. Når man er gjest her er det en fin tur å spasere eller sykle gjennom et idyllisk område med sommerhytter bort til en del av Hallands riviera. Stranden og vannet inviterer til bading, men i påsken fristet ikke det så veldig. På stranden finner man en matvarebutikk med godt utvalg. Langs med stranspromenaden finner man også strandbarer der man kan nyte en is eller annet som frister.

Museum

Hvis man er interssert i biler og fly er det et flott museum en liten kjøretur til Svedinos Bil och Flygmuseum i Uglarp 15 kilometer syd for Falkenberg. Her finner man en av Europas største kombinerte samlinger av gamle biler og fly. Det var Lennart Svedfelt som startet museumet i 1961. Han var som tryllekunstner og "lommetyv" kjent fra scenen som Svedino.

I museumet finner man ca. 40 fly og over 100 biler. Flere av disse bilene har man nok aldri sett kjørende på Norske veier. Dette museet er virkelig verdt et besøk.

Gode plasser

Avslutningsvis vil jeg si at disse campingplassene som CC har rundt om i Sverige er gode plasser der det er godt å være gjest. Plassen har generelt god standard, noen er helårsåpne, andre er åpne bare i sommerhalvåret. Begge de besøkte campingplassene har fine lekeområder for barn. Jeg får takke for oss for denne gang, og vil besøke disse og flere av de andre plassen ved senere anledninger.

Andre gode muligheter til å finne campingplasser i Sverige er å benytte seg av de 546 FC-campinger som finnes i Sverige. Disse kan man finne i campingkatalogen magasinet Allt om Husvagn och Camping. Denne katalogen finnes på magasinets hjemmesider. Her kreves ingen campingkort.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: