• Kvisle Utviklingspark med 13500 kvadratmeter industrilokaler blir hotell i særklasse for campingvogner og bobiler som trenger et sted å være.
    Kvisle Utviklingspark med 13500 kvadratmeter industrilokaler blir hotell i særklasse for campingvogner og bobiler som trenger et sted å være.
Del denne siden:
Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 5, oktober 2015

Kvisle Utviklingsparkpark er blitt: Hotell for campingvogner og bobiler

Drøyt 120 km. nord for Oslo ligger Kvisle Utviklingspark. Der åpner nå Norges første «hotell» for campingvogner, bobiler, veteranbiler og MC. For en overkommelig pris får «gjestene» sin egen parkeringsplass i helårsoppvarmet lokale.

Campingvogner og bobiler er konstruert for å stå ute i allslagsvær, men problemet har vært å finne passende parkeringsplass i større bysentra. De fleste av disse passer ikke inn på de knapt tilmålte parkeringsbåser i borettslag og boligkomplekser, for ikke å snakke om at dørene til fellesgarasjer er alt for små til å slippe gjennom større kjøretøyer enn litt velvoksne personvarebiler. Resultatet er at så mange i større og mindre bysentra med ønsker om å anskaffe reisecampingvogner eller bobiler, må la det bli med drømmen. Rett og slett fordi det er problematisk å finne langtidsparkeringsplasser når kjøretøyene ikke er i bruk.

Dette vil nå Kvisle Campingvogn og Bobilhotell endre på, sier Oddbjørn Wølneberg, en av initiativtakerne til det nye tilbudet.

Industrilokaler

Utgangspunktet er 13500 kvadratmeter med industrilokaler som ikke lenger var i bruk til formålet. Innenfor veggene regner initiativtakerne med å få plass til rundt 300 campingvogner og bobiler, en god del veteranbiler, motorsykler og gjerne også båter på tilhengere. I oppvarmede lokaler kan kjøretøyene tas godt vare på, og være klare til bruk når som helst eierne måtte ønske det.

Hotellet vil ha to typer kontrakter: En for helårsparkering, hvor «gjesten» leier en fast plass hele året. Leietakerne kan da når som helst hente sin bobil eller campingvogn, og dra på tur. I mellomtiden står personbilen igjen på plassen. For campingvogner kan halvårskontraktene være mer aktuelle, da sommersesongen gjerne er tiden for reiser og utflukter.

Service og reparasjoner

Kvisle «hotell» har foreløpig inngått samarbeid med Håkon Camping, og kan gjennom dem tilby fulle servicemuligheter med autorisasjon for Cabby, Hobby, Fendt og Eura Mobil. Dette vil etter hvert utvides til flere, sier Oddbjørn Wølneberg. Servicetilbudene vil omfatte alt fra vask og polering til fuktkontroll, oljeskift, EU-kontroll og en del tyngre skadereparasjoner. I avtalen inngår bringing og henting av kjøretøy til og fra serviceverksted.

Betjening

«Hotellet» vil være betjent i vanlig åpningstid. Innenfor en radius på ca. 150 km. hvilket i praksis omfatter hele Oslo, kan «hotellvertene» en gang årlig hente og bringe både bobiler og campingvogner for en fast pris på en tusenlapp. Gassbeholdere må som vanlig tas ut og vil bli lagret i gitterbur utendørs, eventuelt at eierne tar vare på dem hjemme hos seg selv. Lokalene vil være oppvarmet til minimum 10 grader hele året. - Meningen er at gjestene, eller leietakerne, når som helst skal kunne benytte sine campingvogner og bobiler, mens vi tar oss av alt det praktiske,- forteller Oddbjørn Wølneberg, som satser på at de allerede i inneværende år skal få inn en god del gjester på hotellet sør for Flisa nord for Oslo.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

  • Legg ferien til Norge!
    Campingplassene finner du her:
  • Legg ferien til Norge!
    Campingplassene finner du her: