• Laika Caravans nye, toppmoderne fabrikk i San Casciano Val di Pesa like utenfor Firenze i Italia, dekker 30.000 kvadratmeter.
  Laika Caravans nye, toppmoderne fabrikk i San Casciano Val di Pesa like utenfor Firenze i Italia, dekker 30.000 kvadratmeter.
 • Carolin Hymer, datter av gründeren av Hymer-gruppen, klipper snora og erklærer fabrikkene åpnet med assistanse fra Matteo Renzi, statsminister i Italia.
  Carolin Hymer, datter av gründeren av Hymer-gruppen, klipper snora og erklærer fabrikkene åpnet med assistanse fra Matteo Renzi, statsminister i Italia.
 • Her ligger delene klar til å bli til bobiler i ulike størrelser og design
  Her ligger delene klar til å bli til bobiler i ulike størrelser og design
 • En av de nye Laika bobilene er straks klar for utrulling
  En av de nye Laika bobilene er straks klar for utrulling
Del denne siden:
Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 2, april 2016

Hymer investerer: Laika får ny fabrikk ved Firenze

Hymer-gruppen satser 40 millioner Euro på ny fabrikk i San Casciano Val di Pesa like utenfor Firenze i Italia. Der skal bobilserien fra Laika produseres, men fabrikken kan også legge opp produksjonslinjer for andre produkter i Hymer-gruppen.

26. februar ble en merkedag for Laika Caravans da det nye fabrikkanlegget ble åpnet av Carolin Hymer, i nærvær av den italienske statsministeren, Matteo Renzi. De nye fabrikkanleggene er blant de mest avanserte i Europa, også innen miljøvennlighet. Konstruktørene benyttet seg av de beste tilgjengelige løsningene for energiøkonomisering og terrengtilpasning, og sikrer dermed at anleggene skal være mest mulig skånsomme mot miljø og natur. Byggingen gikk ikke helt uten problemer, da gravearbeidene avdekket etrusiske og romerske ruiner, som nå er flyttet til en arkeologisk park i nærheten.

Avansert

Fra 30.000 kvadratmetre, utstyrt med det siste og nyeste innen produksjonsteknologi, skal bobilene fra Laika rulle ut til det bedriften håper skal bli stadig flere kjøpere. Laika er en del av Hymer-gruppen, som er størst i Europa innen området fritidskjøretøyer som campingvogner og bobiler. I det italienske markedet har Laika fått en markedsandel på 10%, og det akter direktør Andrè Miethe i Laika Caravans, å øke etter hvert. Martin Brandt, styreleder i Hymer-gruppen, varsler en større strategisk satsing:  «Vi har sterkt forbedret vår fremdige kapasitet til å produsere fritidskjøretøyer på en langt mer fleksibel og raskere måte enn før. Fabrikken er lagt opp slik at ethvert kjøretøy i Hymer-gruppen kan produseres her. Anlegget er en kombinasjon av førsteklasses håndverk kombinert med avanserte industriprosesser. Sammen med kompetente ansatte sikrer det høy kvalitet på fritidskjøretøyene.»

Automatisering

Bygging av bobiler og campingvogner er stort sett håndverksarbeid, men de nye Laika fabrikkene legger nå opp til en større andel automatisering av ulike deler av produksjonsprosessen. Målet er å levere kvalitet til mest mulig konkurransedyktige priser. Til syvende og sist er det imidlertid godt kvalifiserte, dedikerte og kompetente medarbeidere som sikrer det beste resultatet, ble det understreket av flere under pressekonferansen.

Laika bobiler importeres i Norge gjennom Kroken Caravan.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: