• Sommerbutikken
 • Fredholm Cottage Garden - en helgetur til Totenvika
  Fredholm Cottage Garden - en helgetur til Totenvika
 • Fredholm Cottage Garden - en helgetur til Totenvika
  Fredholm Cottage Garden - en helgetur til Totenvika
Del denne siden:
Fredholm Cottage Garden - en helgetur til Totenvika
Fredholm Cottage Garden - en helgetur til Totenvika
Tekst og foto: Evjua Strandpark

Fredholm Cottage Garden - en helgetur til Totenvika

Finn roen i Totenvika, og opplev en av Norges flotteste besøkshager av sitt slag.

Helen Fredholm er en av landets fremste innen Cottage Garden, og du får oppleve hagen, butikken og vertinnen i all sin prakt.

Fredholm Cottage Garden

Fantastisk engelsk "Cottage Garden" besøkshage, samt spennende gårdsbutikk med unike varer. Kos deg gjerne med en kaffekopp i hagen.

http://www.fredholm.no

Fredholm hageopplevelser er en giftfri, uformell, frodig, romantisk, duftende og engelskinspirert hage anlagt rundt sveitserhuset fra 1900. Det er ikke en striglet hage – i stedet er det vektlagt at stemninger, dufter, frodige hagerom, romantiske møbler og tekstiler skal inspirere.

Hagen består av roser, klematis, stauder og nyttevekster. Plantene står tett og mange høye klatreroser og klematis preger hagen.
Ønsker dere en guidet vandring i hagen vil Helen følge dere rundt og fortelle hva cottage garden er, om vekstene som er i hagen, og hva du kan gjøre for å lykkes med din egen hage.

Blir du kaffetørst så kan du slå deg ned hvor som helst i den to mål store hagen, og nyte en tår sammen med crumble pie og scones.

Overnatting i Kapteinsboligen i Evjua

Kapteinsboligen ble i sin tid bygget for den lokale sjømannen Einar Haugland, som seilte på de sju hav. Mens han bodde her i dette huset arbeidet han som kaptein på Skibladner - verdens eldste dampdrevne hjulbåt i rutemessig drift.

Huset er i dag pusset opp i flott maritim stil, samtidig som det er oppgradert med alle moderne fasiliteter. I første etasje er det to store stuer - en dagligstue med sofaer og TV, samt en spisestue med plass til ca. 10 personer. Det innholdsrike kjøkkenet ligger praktisk til rett ved spisestuen. Både spisestue og dagligstue har flotte vedovner, samt en effektiv varmepumpe for jevn temperatur døgnet rundt. 

I andre etasje finnes 4 store soverom, med til sammen 9 komfortable sengeplasser. Denne etasjen rommer også et stort bad med dusj, 2 vaskeservanter, vaskemaskin og tørketrommel.

Det er fri tilgang til trådløst Internett i hele huset.

Totenvika Galleri og Kulturkafé

Gården Skramstad Søndre har en sentral beliggenhet i et vakkert kulturlandskap i Totenvika ved Mjøsa. Hovedhuset er bygget på slutet av 1700-tallet, så her ligger det mye historie i veggene.

http://totenvikagalleriogkafe.no

På galleriet kan man se og kjøpe kunst av god kvalitet. Her vil du finne en fast utstilling av Erik-Ottar Hansen. I tillegg vil det være skiftende utstillinger med bl.a maleri, tekstil, glass, keramikk, smykker.

I Kulturkafèen kan du få kjøpt en kopp god kaffe eller te med hjemmelagte kaker, samt dagens lunsjretter. De har også skjenkebevilling. Her kan du også handle brukskunst, håndtverk og diverse lokale mat. I kulturkafèen tilbyr temadager som bokdager, kunstseminar, underholdning med sang og spill osv.

Skibladnertur om Eidsvoll

Mjøsas Hvite Svane går fra Evjua hver søndag kl. 12:35, og tar deg på en rolig ferd sørover til Eidsvoll. Det anbefales en deilig middag ombord. Billett betales på Viken II i Evjua rett før avreise.

Retur Evjua kl. 17:15.

Les mer om turen her som også inkluderer overnatting i Kapteinsboligen.

Ønsker du overnatting på campingplassen, finner du informasjon om Evjua Strandpark her.

GOD TUR!

Utvalgte campingplasser i nærheten

Campingportalen gir deg flotte presentasjoner av norske campingplasser. Listen under viser de vi har en presentasjon av og som er en kort (og noen ganger en litt lengre) kjøretur unna resiemålet. Det er ikke sikkert det er de nærmeste plassene til reisemålet, men dette er flotte plasser verdt ett besøk. Klikk deg inn og bli inspirert av flotte bilder og masse informasjon. God tur!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: