Fransk visitt: En plass-perle i Cap d’Agde

 • Sommerbutikken
 • Bassenganlegget i Mer et Soleil Camping Spa Village
  Bassenganlegget i Mer et Soleil Camping Spa Village
 • Det er ikke bare de yngste som dypper føttene i plaskedammen
  Det er ikke bare de yngste som dypper føttene i plaskedammen
 • Regn ikke med å få plass også til forteltet om du velger enn av de minste standplassene, med mindre bilen parkeres på annet sted.
  Regn ikke med å få plass også til forteltet om du velger enn av de minste standplassene, med mindre bilen parkeres på annet sted.
 • Villavogner mellom palmer og løvtrær
  Villavogner mellom palmer og løvtrær
Del denne siden:
Bassenganlegget i Mer et Soleil Camping Spa Village
Det er ikke bare de yngste som dypper føttene i plaskedammen
Regn ikke med å få plass også til forteltet om du velger enn av de minste standplassene, med mindre bilen parkeres på annet sted.
Villavogner mellom palmer og løvtrær
Tekst og foto: Knut Noer jr.
Bobil og Caravan magasinet, nr 6. november 2014

Fransk visitt: En plass-perle i Cap d’Agde

Kanskje er det sanitærbygningene som gjør det sterkeste inntrykket. Med effektiv gjennomluftning, klatreroser på espalier langs de hvitkalkede murveggene, og det hele fordelt på flere mindre bygninger, gruppert som en innbydende landsby.

Et prikkfritt renhold av sanitæranleg­get kommer ellers ikke som noen overraskelse på velstelte og trive­lige Mer et Soleil Camping Spa Village. Med sine skyggefulle franske eiketrær, slanke sypresser, vindmøllepalmer og rødmende rosebusker er hele plassen gitt et både frodig og parkmessig preg.

Trivelig badeby

Mer et Soleil befinner seg i Languedoc/ Roussillon­regionen, nærmere bestemt i den trivelige badebyen Cap d’Agde på den franske middelhavskysten - omtrent midtveis mellom munningen av elven Rhône og grensen mot Spania. Og det er nettopp hav og sol - mer et soleil - det dreier seg om.

Fra den familievennlige plassen er det bare 1 km til vannet og Cap d’Agdes 14 km med fine sandstrender. Men visst er det mulig å få seg en dukkert også inne på campingplassen. Fire bassenger, fire gode vannsklier og en plaskedam for de yngste inngår i det fine utendørs badeanlegget, som samtidig gjør tjeneste som sosialt samlingspunkt og prydes med doriske søyler og figurer fra gresk mytologi. Det største bassenget er oppvarmet. Det samme er bassenget inne i det 600 m2 store spa­anlegget Balneo, dedikert til «gøy i vannet» og «alle vannets og massasjens gleder»

Aktiviteter for store og små

Seks dager i uken er det aktiviteter og leker for barn (5­-7 år), større barn (8­-12 år) og tenåringer (13-­17 år). Det hele i regi av egne aktivitetsledere i fire timer hver av dagene, mens det om kvelden er de voksnes tur til å bli underholdt, med levende musikk og feiende danseopp­visninger. Det er i alt 198 standplasser på campin­gen, inndelt i fem grupper etter størrelse: Mindre enn 80 m2, 80-­100 m2, 100-­130 m2, 130­-150 m2 og «premium­plasser» større enn 150 m2. Alle har el­-tilgang, og det er bare de minste og nest minste standplassene som mangler direkte tilgang til vann samt avløp for gråvann.

Veiene som fører til standplassene er ganske smale, og kommer man kjørende med større campingvogner eller bobiler, kan tankeløst parkerte biler til tider gjøre det problematisk å komme forbi. Ellers rommer plassen som et alternativ til campinghytter også 269 villavogner av mange slag, både av fransk og britisk fabrikat. Til disse er det best å medbringe egne lakener, putevar, dynetrekk og hånd­klær. I tillegg til en mindre matvareforret­ning og kiosk har campingplassen både restaurant, bar og snackbar, og det er utleie av så vel sykler som biler.

Mer avslappet – og ubemerket

Languedoc/Roussillon­regionen helt sørvest i Frankrike er blitt betegnet som en av landets best bevarte hemme­ligheter, og årsaken er åpenbar. Mens Provence og Côte a’Azur videre østover langs den franske middelhavskysten, på motsatt side av elven Rhône har lokket til seg både filmstjerner og de store massene, har den mindre pretensiøse naboen i vest vært langt mer avslappet - og ubemerket.

Faktisk var det først på 1970­-tallet at denne delen av Frankrike gikk inn for å satse offensivt på turisme, sier Mer et Soleils daglige leder Jean Marie til Caravan. – Det har etter hvert medført mer raffinerte og varierte restauranttil­bud, høyere hotellstandard og en mer bevisst serviceinnstilling. Sant nok har Languedoc/Roussillon­regionen lenge vært en sterk favoritt blant franske campere, ikke minst gjelder dette de mange plassene omkring Cap d’Agde og Béziers. Men hotell­ og restaurantnærin­gen har hengt etter. Her er det i de senere årene skjedd en aldri så liten revolusjon.

Danskene kommer

Alle årene med beskjeden turisme har også medført at middelalderbyer som Carcassonne, Narbonne, Béziers og mer avsidesliggende landsbyer lettere har bevart sitt opprinnelige preg, fortsetter Jean Marie. - En rundtur til disse blir derfor i sterkere grad enn det ellers ville blitt en reise tilbake i tid. Og på campingplassene opplever vi at andelen utenlandske besøkende er økende. - Med en likevel ubetydelig andel skandinaver? - Danskene har for alvor oppdaget oss, og det er nå bare Paris­området som har flere danske campingturister enn den fortsatt prisgunstige Languedoc­regio­nen. Men visst ønsker vi oss gjerne flere besøkende også fra det øvrige Skandi­navia.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: