Fra Düsseldorf: Carthago/Malibu

 • Carthago Chic e-line med nytt design
  Carthago Chic e-line med nytt design
 • Skohylle i sittegruppen ved inngangsdøren. Praktisk og renslig
  Skohylle i sittegruppen ved inngangsdøren. Praktisk og renslig
 • Elegant design på malibus integrerte
  Elegant design på malibus integrerte
 • Interiøret på Malibus bybobiler holder høy klasse.
  Interiøret på Malibus bybobiler holder høy klasse.
Del denne siden:
Carthago Chic e-line med nytt design
Skohylle i sittegruppen ved inngangsdøren. Praktisk og renslig
Elegant design på malibus integrerte
Interiøret på Malibus bybobiler holder høy klasse.
Av: Olav Barhaugen
Bobil og Caravan magasinet, nr 5, oktober 2015

Fra Düsseldorf: Carthago/Malibu

Carthago befester sin posisjon som Europas ledende produsent i klassen for luksuriøse biler over 80.000 euro. I Düsseldorf kom de med enda flere nyheter.

Carthago gjør nå ytterligere grep for å rendyrke sitt premium-konsept. Fra 2013 ble dattermerket Malibu etablert. Til nå har de kun levert bybobiler, men fra 2016 kommer de også med del- og helintegrerte modeller. Dette er litt rimeligere biler, men fortsatt med kvalitet og design av høy klasse.

Egne modeller

For Carthagos egne modeller er det kun mindre endringer som er gjort, men likevel viktig for å heve komforten og brukervennligheten for en krevende kundegruppe. Ett av grepene som er gjort er å gjennomgående heve standarden på sengene. Alle enkeltsenger skal nå være minst 198 x 80 cm. Man har fått nye og forbedrede lagringsrom i dobbeltgulvene og under sittegruppene, i tillegg til en praktisk skoskuff i sittegruppen. De minste modellene har fått nytt frontdesign og hengende ”buss-speil” som sine større søsken. Chic e-line har fått nytt front- og hekkdesign, og Chic s-plus har fått nye interiørløsninger. Den tidligere toppmodellen Liner de luxe blir satt på pause, og Highliner blir nå Carthagos flaggskip. De største modellene blir nå også utstyrt med elektrisk nedsenkbar 32-tommers TV i sittegruppen.

Malibu

Malibu er som nevnt et rimeligere alternativ fra Carthago. En modellrekke med fire bybobiler, tre delintegrerte og tre helintegrerte har de fra kommende sesong en komplett modellrekke. Vårt inntrykk uten å ha studert hver enkelt bil inngående er at løsninger og byggekvalitet holder samme høye standard som hos modermerket, men det luksuriøse er ikke så fremtredende. De hel- og delintegrete modellene har identiske planløsninger med enkeltsenger, midtstilt eller tverrstilt dobbeltseng. Foreløpig har kun de helintegrerte modellene senkeseng, men det vil komme mulighet for senkeseng også i de delintegrerte. Bybobilene fra Malibu følger samme oppskrift som de fleste biler av denne typen. Innredningen virker dog noe mer forseggjort og eksklusiv enn hos mange andre produsenter.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: