• Adria Alpina 903 er familiehytte på hjul for helårsbruk
    Adria Alpina 903 er familiehytte på hjul for helårsbruk
  • Skikkelig salong med sofabenker og store vinduer i Alpina 903 gjør det hjemmekoselig
    Skikkelig salong med sofabenker og store vinduer i Alpina 903 gjør det hjemmekoselig
  • Kjøkkenet i Alpina 903 er plassert helt i front under store panoramavinduer som gir mye lys og luftighet.
    Kjøkkenet i Alpina 903 er plassert helt i front under store panoramavinduer som gir mye lys og luftighet.
Del denne siden:
Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 5, oktober 2015

Familiehytte på hjul: Adria Alpina

Med vognkasse på opp til 9,6 meter tar Adria opp kampen om familiehytter på hjul med den nye Alpina-serien. Luksuriøse og velutstyrte vogner som også kan kjøres.

Adria fyller 50 år og har alvorlige hensikter om å ta en stadig større del av både campingvogn og bobilmarkedet. I Düsseldorf presenterte de den nye Alpina-serien, familiehytter på hjul som også kan kjøres. Med soveplass fra 4 i den minste utgaven med 6,4 m. vognkasse og opp til hele 9 i den lengste, er det plass både til Evensen, svigermor, kjerringa, ungene og jeg, for å si det med en fordums slagertekst. Helårsegenskapene sikres gjennom nye, XPS styrofoam isolasjonsmaterialer, kompositt «treverk» og helintegrert Alde vannbåren varme. Det hele kan styres digitalt gjennom bokser som også omfatter multimedia i en del modeller.

Hotellstandard

Adria hevder at deres soverom, baderom og kjøkkenfasiliteter holder «hotell-standard». Store buede vinduer i frontvegg og fremre del av taket gjør sittegruppa lys og luftig. Baderommene er gjennomgående romslige, og Adria har spandert en skikkelig dusjvegg som gjør morgentoalettet fritt for innpåslitne dusjforheng som forsøker å klistre seg til kroppen i mange andre vogner. Skuffekjøkkenseksjonen er kommet for å bli, det samme er smalt og høyt kjøleskap med fryser. Overskapene har lufteslisser som motvirker kondens og jordslag ved temperaturskifter. Tar vi så med en skikkelig sofasalong, er det liten tvil om at Adria med sin Alpina har levert en solid utfordring til andre campingvogn-produsenter som nå kjemper om det nordiske fastliggermarkedet. Og det til meget konkurransedyktige priser med hele 7 års fuktighetsgaranti. Et nydelig eksteriørdesign hjelper også godt på konkurransedyktigheten.

Litt teknikk

Alpina har Adria Comprex konstruksjon for kraftigere vognkasse og bedre isolasjon. Fuktighetsgaranti er 7 år, forutsatt at kontrollintervallene følges. Chassiset er Al-KO med enkeltakslet eller dobbeltakslet BPW. Skapdørene er gjort konkave for å gi mer plass i hodehøyde. Alde vannbåren varme i gulv og rundt yttervegger styres av Alde Smart Kontroll fjernstyring via mobiltelefonapp. Og til sist multimediapakke med TV-stativer, Bluetooth og USB innganger for tilkobling av ulike musikkilder.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig her på campingportalen.no en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!