Fagernes – Knutepunktet mellom øst og vest

 • Fagernes Campingpark ligger i naturskjønne omgivelser i Valdres
  Fagernes Campingpark ligger i naturskjønne omgivelser i Valdres
 • Kaja Funder Idstad ønsker campinggjester velkommen
  Kaja Funder Idstad ønsker campinggjester velkommen
 • Gjester fra sykkellandslaget er på treningsbesøk
  Gjester fra sykkellandslaget er på treningsbesøk
 • I Valdres kan man ha et sporty ferieli
  I Valdres kan man ha et sporty ferieli
 • Hyggelige campinghytter med torv på taket
  Hyggelige campinghytter med torv på taket
 • Tradisjonelle termotelt i enhetlig stil
  Tradisjonelle termotelt i enhetlig stil
 • Hyggelig teltplass ved vannet for de som ønsker enkel camping
  Hyggelig teltplass ved vannet for de som ønsker enkel camping
 • Utsikten, den nye Luksushytta med utsikt over vannet
  Utsikten, den nye Luksushytta med utsikt over vannet
 • Det nye sanitæranlegget omfatter hele familien
  Det nye sanitæranlegget omfatter hele familien
 • Topp moderne kjøkkenfasiliteter for gjestene
  Topp moderne kjøkkenfasiliteter for gjestene
 • Gøy med farger og bilder i dusjen
  Gøy med farger og bilder i dusjen
 • Fagernes Camping ligger i naturskjønne omgivelser med mange tilbud for barn
  Fagernes Camping ligger i naturskjønne omgivelser med mange tilbud for barn
 • Her det klart for moro med lavvo
  Her det klart for moro med lavvo
 • Boltreplass for de minste i en egen minicamp
  Boltreplass for de minste i en egen minicamp
 • Barna har fått et eget velværerom
  Barna har fått et eget velværerom
 • Handikapvennlig brygge med båtutleie
  Handikapvennlig brygge med båtutleie
 • Kees Jan står bak flotte utskjæringer i tre på flere av hyttene
  Kees Jan står bak flotte utskjæringer i tre på flere av hyttene
Del denne siden:
Fagernes Campingpark ligger i naturskjønne omgivelser i Valdres
Kaja Funder Idstad ønsker campinggjester velkommen
Gjester fra sykkellandslaget er på treningsbesøk
I Valdres kan man ha et sporty ferieli
Hyggelige campinghytter med torv på taket
Tradisjonelle termotelt i enhetlig stil
Hyggelig teltplass ved vannet for de som ønsker enkel camping
Utsikten, den nye Luksushytta med utsikt over vannet
Det nye sanitæranlegget omfatter hele familien
Topp moderne kjøkkenfasiliteter for gjestene
Gøy med farger og bilder i dusjen
Fagernes Camping ligger i naturskjønne omgivelser med mange tilbud for barn
Her det klart for moro med lavvo
Boltreplass for de minste i en egen minicamp
Barna har fått et eget velværerom
Handikapvennlig brygge med båtutleie
Kees Jan står bak flotte utskjæringer i tre på flere av hyttene
Tekst og foto: Kristin Smedsrud
Bobil og Caravan magasinet, nr 4. september 2017

Fagernes – Knutepunktet mellom øst og vest

Valdres strekker seg fra de frodige og vannrike dalene i sør til Jotunheimens dramatiske fjell i nord. Her finnes en rekke med fullservice campingplasser med gode aktivitetsmuligheter for hele familien. Noen mener at flere av dem er blant Norges aller beste. Bobil og Caravanmagasinet besøker noen av stedene og vil presentere dem for leserne fremover.

Fagernes Campingpark, ligger i Fagernes i Valdres som kalles knutepunktet mellom øst og vest. En helårs 4-stjernes campingplass omkranset av vakker natur langs Strandefjorden. Stedet ble kåret til Årets Campingplass 2010 av Norsk Caravan Club. Det ryktes om et nytt 5 stjerners anlegg og mye har visst skjedd siden den gang, så vi ble nysgjerrige og dro for å ta en nærmere titt.

Yrende campingliv

Fra gammelt av var Fagernes Campingpark et jorde tilhørende Nes Gard. Etter 2.verdenskrig ble det drevet enkle former for campingvirksomhet på området. Familien Kroon overtok plassen i 1990 og har eid og drevet plassen siden den tid. I dag drives stedet av sønnen Erik og samboer Kaja Funder Idstad. Eriks far, Kees Jan Kroon, kom opprinnelig fra Nederland. Han var snekker og treskjærer, og bygde flere nye hytter, sanitæranlegg og resepsjon. Hans utskjæringer setter den dag i dag sitt personlige preg på Fagernes Campingparkpark.

Engasjert

Kaja Funder Idstad er daglig leder ved Fagernes Campingpark og er en engasjert dame som har stor respekt oppgaven. Hun ønsker hjertelig velkommen og geleider meg inn i parken.

- Hvem den typiske gjesten hos dere?-

Kaja forteller at her kommer en god blanding av barnefamilier, fotturister, pensjonister og arbeidsfolk. Stadig oftere besøkes stedet av aktive- og proffsyklister. I fjor var sykkel juniorlandslaget innom.  Med gangavstand til Fagernes sentrum er det lett å ta seg rundt uten bil. 

Luksuscamping

- «Vi tilbyr overnatting i hytter og leiligheter med høy standard og har oppstillingsplass til 200 campingvogner og bobiler, hvorav 70 er helårsplasser-, forteller Kaja. - I tillegg har vi 19 hytter og 4 leiligheter som gir 120 sengeplasser.  Vi har flest bobilgjester.»

Nyheten er «Utsikten» som ligger på en liten høyde. En romslig hytte på høystandardhytte på 70m2 med utsikt utover Strandefjorden.  Den har 2 soverom og hems (8 sengeplasser). Den er fullt utstyrt med sengetøy, kjøkken, oppholdsrom med sofa og TV, samt bad med dusj, toalett og vask. For de som fortrekker det helt enkelt, ligger det en hyggelig teltplass nede ved vannet.

5-stjerners sanitæranlegg

Turen går videre til en omvisning i det nye 5 stjerners sanitæranlegget. Her er store låsbare rom hvor gjestene kan nyte badeseansen i ro og fred. Baderommet for barna er imponerende. Her er virkelig «gøy på badet». Selv det å gå på toalettbesøk blir en opplevelse enten du liker prinsesser eller klovner. Mamma og pappa trenger nok ikke å mase på ungene for å komme seg inn i de morsomme dekorerte dusjene. Kjøkkenavdelingen bør tilfredsstille selv de mest kresne. Det er lyst, moderne og velutstyrte og flere familier kan kokkelere samtidig, mens de minste koser seg i lekekroken. Klesvasken kan du gjøre unna samtidig i det nye vaskerommet på anlegget.

Kvalitetsløftet

«- Bransjen må løfte seg og tilby kvalitet i alle ledd. Den må bli mer up-to date og komme seg vekk fra Harrystempelet»

Kaja har et brennende engasjement for at bransjen skal løfte seg og tilby kvalitet i alle ledd. – «Produktet man selger skal være godt og ikke minst bruke gode digitale hjelpemidler. Bransjen må bli up-to date og komme seg vekk fra Harrystempelet»-, utdyper hun. – Vi har fortsatt et stykke å gå der. Tilfredse kunder er det vi lever av og da må vi henge med i svingene og utviklingen. Vårt mål er at plassen her skal være i stadig utvikling med fokus på fornyelse, vedlikehold, service og kvalitet.»

Aktivitetstilbud for små og store

Vi vandrer videre langs stranden som bukter seg rundt campingparken. Her er det tilrettelagt for aktivitet! Du kan boltre deg med alt fra bading, båtliv, stupetårn, vannleker til grilling eller benytte lavvoen. 

- Er det aktiviteter som er spesielt populære?-

- «Javisst, vi arrangerer årlig noe vi kaller «Vannsportens dag»-, forteller Kaja.  – «Da rigges strandområdet med båter, vannski, joller, tuber, bananer’, kajakker robåter og små og store tråkkebåter. Det kjøres vannshow og konkurranser og det er et yrende folkeliv her. Vi jo stolte av å ha Valdres Folkemuseum som nærmeste nabo»-, utbryter Kaja.

Naturstier

Eller hva med dagsturer til en rekke opplevelser? For eksempel er en dagstur til Besseggen eller vandre på flotte naturstier i turområdene. Høsten byr på fiske og turer og rakfiskfestival. Vi har tre alpinanlegg ca. en halvtimes kjøretur unna. Om vinteren benyttes vannet mye til skiturer, isfiske og flyshow, hvor vi huser mange av gjestene. De minste trenger heller ikke å kjede seg utendørs. I «Minicampen» er det full rulle for barna. Her kan de klatre, skli, huske eller utfordre seg på balansestolpene og hengebroen.

Handikapvennlig brygge

På brygga forteller opplyser Kaja at de har tilpasset denne for funksjonshemmede slik at alle gjester får tilgang til fjordens gleder, uansett handikap. Mens vi står der legger en båt inntil brygga og en gjeng ivrige fiskere hilser blidt til oss idet de går i land, fornøyd med dagens fangst. – «Ja, det er fisk i fjorden», smiler Kaja. Bortenfor brygga ligger Gapahuk’en hvor gjestene kan kose seg med bål og tilberede sin egen mat. Eller kanskje dagens fangst? Her arrangeres også grillkvelder og sosiale sammenkomster.

Mattradisjoner

-«Er du glad i mat vil du elske Valdres»- hevder Kaja.  –«Vi er dyktige på lokalprodusert mat og produserer alt fra ost, iskrem og spekemat til rømmegrøt og rakfisk. Her fristes gjestene  med tradisjonsrike retter av mange slag, basert på kortreiste råvarer og øl fra lokale bryggerier. Øl fra lokale produsenter er i vinden om dagen»-, tilføyer Kaja. – «Gjerne med spekepølse og flatbrød om du ønsker «nogo attåt». Eller hva med lokalprodusert iskrem med karamell av einebær og honning nougat?»- undres hun.

Og vi trekker konklusjonen: Fagernes Campingpark har mye å by på uansett hvilken himmelretning du kommer fra.

Utvalgte campingplasser i nærheten

Campingportalen gir deg flotte presentasjoner av norske campingplasser. Listen under viser de vi har en presentasjon av og som er en kort (og noen ganger en litt lengre) kjøretur unna resiemålet. Det er ikke sikkert det er de nærmeste plassene til reisemålet, men dette er flotte plasser verdt ett besøk. Klikk deg inn og bli inspirert av flotte bilder og masse informasjon. God tur!

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: