• Helelektriske Iridium fra WOF har et påbygg fra Maurer. Foto: Pressemelding.
    Helelektriske Iridium fra WOF har et påbygg fra Maurer. Foto: Pressemelding.
Del denne siden:
Tekst: Knut Randem, Bobilverden.no
Bobil og Caravan magasinet, nr 1 Februar 2019

Elektrisk bobil klar for lansering

På reiselivsmessa CMT i Stuttgart i januar, var det verdenspremiere på en helelektrisk bobil – Iridium. Dette er ingen utviklingsstudie, men en modell klar for bestilling på messa. Det forteller Christian Klaiber. Han er leder for et initiativ, som på norsk kan oversettes til «framtidens mobilitet».

–« Iridium er et viktig skritt mot en bærekraftig og framtidsrettet reise- og campingopplevelse. Iridium er den første elektrisk drevne bobilen,»- hevder han i en pressemelding. Konseptet for Iridium E-mobil har sitt utspring i Schwaben, området rundt Stuttgart, og firmaet WOF Wohnmobil Outlet Factory. WOF selger for øvrig bobilmerkene Bela, Mooveo og Bavaria. Påbygget produseres av sveitsiske Maurer Fahrzeugbau AG, som er kjent for sine eksklusive bobiler under eget navn. I pressemeldingen opplyses det at det egenutviklede batterisystemet lades opp ved oppbremsing. Det er ellers sparsomt med tekniske opplysninger i den utsendte pressemeldingen.

200 km

På spørsmål fra Bobilverden.no svarer pressemedarbeider Ludwig-Michael Cremer at Iridium i grunnversjonen er bygget for å kjøre minimum 200 km uten ekstern lading. Dersom kunden ønsker en utvidet batteribank på bekostning av lasteevnen, vil de også kunne levere det. Dermed kan kjørelengden i det minste teoretisk økes utover de 200 kilometrene.

Batteriene i Iridium kan lades eksternt fra vanlige stikkontakter (22kW/h) eller hurtigladere med inntil 50 kW/h, forteller Cremer. Vi besøker CMT-messa og vil komme tilbake med flere detaljer om Iridium dersom vi ser at dette er et interessant steg mot framtidens teknologi.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig her på campingportalen.no en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!