Dog Liner for hunder

 • Sommerbutikken
 • De firbeinte skal også være med på tur
  De firbeinte skal også være med på tur
 • Hunderommet tar ca 40% av garasjen, men det er fortsatt god plass til bagasje
  Hunderommet tar ca 40% av garasjen, men det er fortsatt god plass til bagasje
Del denne siden:
De firbeinte skal også være med på tur
Hunderommet tar ca 40% av garasjen, men det er fortsatt god plass til bagasje
Tekst og foto: Olav Barhaugen
Bobil og Caravan magasinet, nr 1. februar 2017

Dog Liner for hunder

Det er mange som har med seg sin firbeinte venn på bobiltur, men hvordan er det med sikkerhet og komfort for den logrende passasjeren?

Tyske Jörg Dräbert er hundeeier, og ønsket for noen år siden å leie en bobil for å reise på tur med familien, inkludert en hund. Ingen utleiere ville leie ut bil til ham hvis hunden skulle være med. Han kjøpte sin egen bobil, men fant fort ut at den ikke var så godt egnet for å ha med hund. Dermed kom tanken om å bygge en bobil som også tok hensyn til hundens behov. Firmaet 4 Pfoten Mobil ble etablert, og resultatet kunne vi beskue under årets Caravan Salon i Düsseldorf.

Dog-Liner

Bilen som har fått navnet Dog-Liner T730er en delintegrert bil på 730 cm lengde. Innredningen er som en hvilken som helst bobil, med en høy tverrstilt dobbeltseng bakerst over en romslig garasje. Garasjen er avdelt med et eget rom for hunden i front. Rommet er akkurat bredt nok til at hunden har grei plass, men ikke så stort at den kan slenges veggimellom ved brå manøvre. Solide festepunkter sikrer hunden med en sele. I hunderommet er det innlagt ventilasjon som også er tilknyttet aircondition-anlegget. Dermed kan hunden ha et behagelig opphold. Via en gitterdør mot bodelen har hunden både utsikt og adkomst til sine tobente følgesvenner. Alle møbler i bodelen er trukket med et mikrofiber-stoff som er lett og rengjøre med støvsuger eller en klut. Det kan også enkelt tas av og vaskes. Festepunkter for hunden i bodelen gjør at den kan sitte trygt i sele sammen med de andre passasjerene.

Dogwatch

Bak i hundeavdelingen finnes det et kamera slik at man via en monitor på dashbordet kan se om hunden har det bra der bak. Døren inn til garasje/hunderom har et vindu som kan åpnes.  Innenfor døren finner vi en dusj slik at man kan skylle av hunden før den går opp den uttrekkbare leideren og inn i rommet sitt. Av andre praktiske detaljer er et par solide festeører for hundebånd utvendig på bilen, og til og med en drikkeskål med skvulpekant slik at man unngår søl under kjøring.

Gode løsninger

4 Pfoten Mobil har biler både for salg og utleie, og har allerede fått mange gode tilbakemeldinger fra kunder. Det er nok et tidsspørsmål før de etablerte bobilprodusentene også kommer med spesialtilpassede løsninger. Hymer viste en bobil med tilsvarende løsninger på årets messe, og flere kommer garantert til å følge etter.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: