• Løviknes Caravan åpnet nytt verkstedbygg til 20 millioner med spesialavdeling for bobiler i Vestnesbukta tidligere i vinter
  Løviknes Caravan åpnet nytt verkstedbygg til 20 millioner med spesialavdeling for bobiler i Vestnesbukta tidligere i vinter
 • De 450 fremmøtte gav pølser og brus «ben å gå på» og skapte god stemning (Foto: Løviknes Caravan)
  De 450 fremmøtte gav pølser og brus «ben å gå på» og skapte god stemning(Foto: Løviknes Caravan)
 • Dette er en del av profesjonaliseringen av caravanbransjen, påpekte generalsekretær Geir Holm fra Norges Caravanbransjeforbund, her til høyre sammen med ordfører Geir Inge Lien og Jan Henning Løviknes ved løftebukken som kan ta selv tunge bobiler (Foto: Løviknes Caravan)
  Dette er en del av profesjonaliseringen av caravanbransjen, påpekte generalsekretær Geir Holm fra Norges Caravanbransjeforbund, her til høyre sammen med ordfører Geir Inge Lien og Jan Henning Løviknes ved løftebukken som kan ta selv tunge bobiler (Foto: Løviknes Caravan)
Del denne siden:
Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 3, juni 2016

Caravanbransjen utvikler: Løviknes Caravan starter bobilverksted

Bobilbransjen følger nå bilbransjen i kundeservice. Løviknes Caravan åpnet nylig et splitter nytt verkstedbygg til 20 millioner kroner i Vestnesbukta på Sunnmøre. I tillegg kommer snart en ny spesialforretning for bobiler, Aktiv Fri10, som også inngår i satsingen fra Løviknes Caravan.

450 møtte fram til åpningen av det nye verkstedbygget til Løviknes Caravan i Vestnesbukta for en tid tilbake. På 1150 kvadratmeter skal bobilmekanikere nå spesialisere seg på å kunne ivareta det som måtte komme av reparasjonsoppdrag på bobiler. For det er forskjell på selve bodelen og chassiet, hvor det siste krever mer «vanlig» mekanikerkompetanse. Verkstedet deles i to avdelinger med 4 mekanikere på hver avdeling. Disse skal ivareta både bodel og chassis på bobiler når alt er ferdig, sier Jan Henning Løviknes i Løviknes Caravan til BoCM. Salgsavdelingen med utstillingslokaler og rekvisitahandel blir fortsatt liggende ved Straumen, og der blir det snart en større utstillingsplass også, opplyser Jan Henning.

Hobbybedrift

Jan Henning Løviknes begynnte i 2001 på ren hobbybasis med import og salg av bobiler fra sitt privathus i Ålesund. Dette tok snart av, og allerede i 2002 startet han opp Løviknes Caravan. Virksomheten flyttet i 2004 til Vestnes og derfra har det gått jevnt oppover. Omsetningen i 2015 var på hele 75 millioner, og 17 ansatte sørget for at stadig flere kunder besøkte forretningen. Det nye 1150 m2 store verkstedbygget skal dekke både bobiler og vanlige personbiler, opplyser Jan Henning Løviknes, som peker på at bobilbransjen har mye å lære av bilbransjen som i mange år har hatt mye fokus på ettermarkedet.

Profesjonalisering

Utdannede bilmekanikere og bobilmekanikere med fagbrev og lang erfaring, er oppskriften som Jan Henning Løviknes mener skal bringe suksess. For det er helt nødvendig å bygge og opprettholde høy kompetanse for å ivareta ettermarkedet for bobiler på en profesjonell måte. Han legger til at de har sett på bilbransjen gjennom besøk hos flere store bilforhandlere for å lære og se hvordan de driver sine verksteder. Dette skal brukes til å bli enda bedre, og sikre at kundene kan føle seg trygge på at deres bobiler blir ivaretatt på best mulig måte.

Offisiell åpning

Ordfører Geir Inge Lien åpnet det nye verkstedbygget og ønsket Løviknes Caravan lykke til med nysatsingen. Generalsekretær Geir Holm hilste fra Norges Caravanbransjeforbund, og de 450 frammøtte forsynte seg av pølser og brus. Jan Henning Løviknes opplyser til BoCM at de planlegger den årlige messen på Vestnes første helg i oktober. Da vil også Sentrumsforeningen være med, og dermed står hele Vestnes Sentrum til disposisjon med gratis parkering, langåpne butikker med spesielle tilbud til bobilfolket. Pluss Vestnes Fjordhotell og flere utstillere fra ulike bransjer, opplyser Jan Henning som håper at mange finner veien til Vestnes den helgen.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: