• Inngangspartiet til Düsseldorfmessen er imponerende og stort sett tettpakket med folk under messedagene (Foto: Messe Düsseldorfctillmann)
  Inngangspartiet til Düsseldorfmessen er imponerende og stort sett tettpakket med folk under messedagene (Foto: Messe Düsseldorfctillmann)
 • På messeområdet er det 210.000 kvadratmeter bygningsmasse hvor 2100 campingkjøretøyer var utstilt av 590 utstillere (Foto: Messe Düsseldorfctillmann)
  På messeområdet er det 210.000 kvadratmeter bygningsmasse hvor 2100 campingkjøretøyer var utstilt av 590 utstillere (Foto: Messe Düsseldorfctillmann)
 • Trangt om plassen, her fra standen til Hobby (Foto: Messe Düsseldorfctillmann)
  Trangt om plassen, her fra standen til Hobby (Foto: Messe Düsseldorfctillmann)
 • Hymer Eriba retrodesign med hevetak
  Hymer Eriba retrodesign med hevetak
 • Eriba med nytt og delikat interiør
  Eriba med nytt og delikat interiør
 • Hymer Feeling med hevetak
  Hymer Feeling med hevetak
 • Soveplassen er sikret god lufting gjennom myggnettet under hevetaket
  Soveplassen er sikret god lufting gjennom myggnettet under hevetaket
 • Tøffere saker fra Hymer for offroadcamping, Mercedes chassis med høy bakkeklaring
  Tøffere saker fra Hymer for offroadcamping, Mercedes chassis med høy bakkeklaring
 • Delikate farger i sittegruppa
  Delikate farger i sittegruppa
 • LMC Maestro er en flott campingvogn bygget for å vare med komposittmaterialer i tak og vegger i stedet for treverk.
  LMC Maestro er en flott campingvogn bygget for å vare med komposittmaterialer i tak og vegger i stedet for treverk.
 • Sittegruppa oser av luksus med gode puter og stoffer satt sammen med matchende farger
  Sittegruppa oser av luksus med gode puter og stoffer satt sammen med matchende farger
 • Hundeburet kan også spennes fast i selve sittegruppa
  Hundeburet kan også spennes fast i selve sittegruppa
 • De minste får også sitt, her elektrisk bil med tilhørende campingvogn som sikrer podene fra velstående foreldre oppmerksomhet på campingplassene
  De minste får også sitt, her elektrisk bil med tilhørende campingvogn som sikrer podene fra velstående foreldre oppmerksomhet på campingplassene
 • Kjøleskuffer kan erstatte høyskap, mener noen
  Kjøleskuffer kan erstatte høyskap, mener noen
Del denne siden:
I Düsseldorf: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 5, oktober 2016

Caravan Salon Düsseldorf: Publikumsrekord med 203.000

Tropeheten på over 30 grader skremte ikke caravanistene fra å komme fra fjern og nær til Düsseldorf i slutten av august. Utenfor selve messeområdet møtes tilreisende i campingvogner og bobiler til 3500 oppstillingsplasser. Andre kommer med trikken fra bysentrum.

Til tross for hele 210.000 kvadratmetre, ble det likevel trangt for de besøkende som måtte dele plassen med 2100 fritidskjøretøyer og tusenvis av dingser og duppeditter. Hver tredje av de 590 utstillerne i år var med for første gang. Til tider gikk kontraktsblokkene varme, antallet campingvogner, bobiler og utstyr av mange slag som fikk nye eiere, var betydelig. Campingvognsalget har tatt seg opp igjen, og unge familier ønsker høykvalitetsvogner med topp utstyr, komfort og ikke minst barnevennlighet, forteller Holger Schulz ved Hobby. Bernhard Kibler ved Hymer istemmer at førstegangskjøperne søker reisevogner, men at også bobilsegmentet viser økt etterspørsel.

Mange nyheter

Hymer gruppen går i to retninger. Den ene er en vintercampingvognserie skreddersydd for det nordiske markedet. Den andre går tilbake til røttene i form av reisevogner med hevetak. Det sikrer en lav profil og lavere luftmotstand, samtidig som plassen innvendig øker. Den «gode gamle Hymer reisevogna» Eriba med det norskklingende navnet Troll, er liten, rund og aerodynamisk med hevetak kommer i flere utgaver. I tillegg presenterte Hymer en helt ny vognserie, Feeling, hvor en stor del av taket kunne heves, og hvor det var anlagt soveplasser «ovenpå». Praktisk plassutnyttelse.

Terrengbobil

Hymer hadde også mer på lager. For eksempel i form av terrenggående bobiler med firehjulstrekk og spenstig høy bakkeklaring. Plassert på et Mercedes chassis med hadde Hymer pakket en riktig så flott innredning med 4 soveplasser, baderom og god sittegruppe. Nå blir det også plass til de firbente vennene. Hunder får nå egen lasteluke med vindu og plass til et lite bur på innsiden. Skulle det bli ensomt, kan buret også spennes fast i sittegruppa mens landeveien ruller forbi. En mulighet som sikkert mange godt voksne par med hundeselskap vil sette pris på

Mesterlig

LMC Maestro campingvogn kommer også i ny tapning. Utførelsen er upåklagelig. Flere har etter hvert «lært» av Hobby og presentere «All inclusive pakker» slik at vognene kommer med det utstyret fabrikanten mener trengs for god campingferie. Men det ser ut til at dusjene på baderommene, som for noen år siden var den store nyheten, er i ferd med å tape terreng. I hvert fall blir det ekstrautstyr på stadig flere små og mellomstore vogner, mens de litt større vognene har eget dusjkabinett.

Artige nyheter

For barn som er så heldige å ha foreldre med god råd, er nå både egen elektrisk bil og egen barnecampingvogn tilgjengelig. Ikke akkurat i rimeligste prisklasse, totalt havner prisen for begge deler på sekssifret beløp. Men absolutt noe som podene kan vinne campingplassene med. Fido har også fått eget hundecampingvogn. Fire hjul og plankevegger bør være tilstrekkelig selv for de mest blaserte hunder. Av andre nyheter kan også nevnes kjøleskuffer som noen mener vil erstatte høyskapene etter hvert.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: