• Lovisenberg familicamping ligger flott plassert i skjærgården ved Kragerø
  Lovisenberg familicamping ligger flott plassert i skjærgården ved Kragerø
 • Yrende båtliv i Kragerø
  Yrende båtliv i Kragerø
 • Risør akvarium er Sørlandets eneste saltvannsakvarium
  Risør akvarium er Sørlandets eneste saltvannsakvarium
 • Åpne kar med fisk og havdyr hos Risør akvarium
  Åpne kar med fisk og havdyr hos Risør akvarium
 • Viktig påminnelse hos Risør Akvarium
  Viktig påminnelse hos Risør Akvarium
 • Litt regn stopper ikke for ett yrende folkeliv i Risør
  Litt regn stopper ikke for ett yrende folkeliv i Risør
 • Krokodillen ønsker velkommen inn i Regnskogen
  Krokodillen ønsker velkommen inn i Regnskogen
 • Nydelige apekatter hos Den lille dyrehage
  Nydelige apekatter hos Den lille dyrehage
Del denne siden:
Lovisenberg familicamping ligger flott plassert i skjærgården ved Kragerø
Yrende båtliv i Kragerø
Risør akvarium er Sørlandets eneste saltvannsakvarium
Åpne kar med fisk og havdyr hos Risør akvarium
Viktig påminnelse hos Risør Akvarium
Litt regn stopper ikke for ett yrende folkeliv i Risør
Krokodillen ønsker velkommen inn i Regnskogen
Nydelige apekatter hos Den lille dyrehage
Tekst og bilder: Campingportalen /Fortunaweb AS

Campingportalen på tur 2020 - del 3

En fantastisk uke på Norsjø ferieland var over, og Telemarkskysten stor nå for tur. Noen timer etter utsjekk fra Norsjø kunne vi, riktignok med litt høy puls, rulle inn på Lovisenberg Familiecamping som har en flott beliggenhet i skjærgården rett ved Kragerø.

Lovisenberg Familiecamping

Lovisenberg Familiecamping ligger i enden av den ca 4 km lange Lovisenbergveien. Heldigvis var utsjekk for lengst over, for veien er smal og svingete og egner seg ikke for 2 store kjøretøy som møtes. Her er det som på mange andre plasser viktig at man følger reglene for inn-og utsjekkstidspunkt.

Vel inne på campingplassen fikk vi tildelt en flott tomt med god plass til vogn og fortelt. Campingplassen strekker seg over et stort område der både faste plasser og døgnplasser er flott plassert i terrenget med knatter og knauser. Mange av plassene har dessuten en nydelig utsikt mot sjøen.

Inne på plassen var det både en liten butikk, restaurant, minigolf, lekeplass, et kjempeflott bassengområde og badestrand med volleyballbane. I tillegg til dette, ligger Kragerø bare noen få kilometer unna, så dette er virkelig en ferieidyll man uten problem kan bli på både 1 og 2 uker.

Kragerø

Kragerø ligger bare noen minutter kjøretur fra Lovisenberg Familiecamping, og har ett yrende folkeliv på sommeren. Ønsker man å la bilen stå er det også mulig å bestille taxibåt. Inne i Kragerø finnes det både matbutikker og fiskebutikk, så gode råvarer til kveldens grilling er det ingen problem å finne.

Risør

Risør ligger en liten kjøretur unna Kragerø, men er absolutt verdt et besøk. Koselige handlegater, flotte restauranter og et yrende folkeliv. Vi valgte å ta turen innom Risør akvarium som er Sørlandets eneste saltvannsakvarium.

Her har de åpne kar med fisk og havdyr, og barna får utdelt en kopp med litt rekeavfall som de kan mate fiskene med. Som en ekstra bonus til de små har de satt opp et stort kar som barna kan fiske krabber i. Snører og agn ligger klart, så her er det bare å glede seg.

Den lille dyrehagen

Med litt grått sommervær var det behov for noen inneaktiviteter, og Den Lille Dyrehage på Brokelandsheia kan tilby både inne- og uteopplevelser i sin lille dyrehage. Og ja, den er liten, men har noen virkelige godbiter å by på. I Regnskogen traff vi blant annet på mange nydelige apekatter, krokodiller, fugler og fisk. Apekattene virket å være like nysgjerrige på oss som vi var på dem, der de spratt mellom trærne og hoppet rundt på gjerdene rett ved oss, slik av vi fikk virkelig nærkontakt med dyrene.

I en egen del kunne man også gå gjennom en slangejungel som i tillegg til slanger hadde mange flotte sommerfugler. Noen av oss gikk nok litt fortere gjennom denne delen en det andre gjorde...

Med sjørøvere i sikte

Etter mange flotte dager i Kragerøs skjærgård var turen kommet for å dra enda lengre sørover. I det fjerne syntes vi så vidt vi kunne ane noen majestetiske skuter. Det smalt i noen kanoner, og sannelig stod det ikke en staselig sortkledd mann ombord. Litt lengre borte kunne vi ane enda ett skip i solnedgangen. Men var det ikke selveste...joda det var det!

Neste del av vår Norgesreise legges ut om få dager!

Utvalgte campingplasser i nærheten

Campingportalen gir deg flotte presentasjoner av norske campingplasser. Listen under viser de vi har en presentasjon av og som er en kort (og noen ganger en litt lengre) kjøretur unna resiemålet. Det er ikke sikkert det er de nærmeste plassene til reisemålet, men dette er flotte plasser verdt ett besøk. Klikk deg inn og bli inspirert av flotte bilder og masse informasjon. God tur!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: