Bobileiere kan puste lettet ut: Byrådet i Oslo avblåser monsteravgift

  • Byrådet i Oslo avblåser monsteravgift
    Byrådet i Oslo avblåser monsteravgift
Del denne siden:
Byrådet i Oslo avblåser monsteravgift
Av: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 5 Oktober 2018

Bobileiere kan puste lettet ut: Byrådet i Oslo avblåser monsteravgift

Byrådet i Oslo avlyser den varslede lavutslippssonen som ville medført at bobiler uten Euro6 ville måttet betale kr. 300 ekstra for å kjøre gjennom byen. Bak kulissene har det pågått et solid stykke politisk arbeid for å hindre gjennomføringen.

Byrådet i Oslo har i flere år jobbet med å gjøre de sentrale bydelene til en såkalt lavutslippssone for tunge kjøretøy. Biler uten den mest moderne renseteknologien, Euro6 med AdBlue, skulle betale et høyt gebyr for å kunne bevege seg innenfor bygrensa. I forslaget var prisene for tunge biler under tolv tonn disse: 300 kroner i døgnet, 4.000 kroner i måneden, og 25.000 kroner i året. Var kjøretøyet over 12 tonn, ble prisene doblet. Dette ville rammet de aller fleste bobiler over 3,5 tonn totalvekt.

Tvangsskifte

Hensikten med å innføre disse monsteravgiftene, påstår Miljøpartiet De Grønne, MDG, er å ville tvinge gjennom en hurtig utskiftning til kjøretøyer med mer miljøvennlig motorteknologi. I tillegg har MDG gått i bresjen for å øke takstene i bomringen kraftig. Fra 1. oktober 2017 ble bomavgiftene omtrent doblet fra tidligere. Bomavgiftene for å kjøre i Oslo bil vil også øke ytterligere når antall bomstasjoner øker fra 29 til 82 første mars neste år. Da blir det flere bomringer utenpå hverandre og store prisforskjeller mellom ulike kjøretøygrupper. Hvis da ikke byrådet besinner seg i et valgår og avblåser også denne monsteravgiftsøkningen. 

Politisk innsats nytter

Norsk Bobil og Caravan Club har i over ett år deltatt i arbeidet med å få stanset forslaget. Norsk Lastebileierforbund, NLF, har bidratt med den største innsatsen. –« Vi har jobbet lenge for og argumentert godt for at Oslo ikke skal innføre denne ekstraavgiften som veldig mange av våre medlemsbedrifter opplever som en straffeavgift,»- sier regionsjef Johan Kristian Bjerke i Norges Lastebileierforbund i Oslo, Akershus og Østfold, til NRK. NBCC har fulgt opp saken gjennom sine politiske kanaler. –«Nok en gang har godt politisk arbeid fra NBCC bidratt til gode resultater for bobileierne»- sier fagsjef i NBCC, Jørgen Snoen til BoCM.

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

  • Legg ferien til Norge!
    Campingplassene finner du her:
  • Legg ferien til Norge!
    Campingplassene finner du her: