Bobil Vest: God på små flater

 • Kjell Bakketun og franske Rapido er godt etablert blant vestnorske bobileiere.
  Kjell Bakketun og franske Rapido er godt etablert blant vestnorske bobileiere.
 • Tyskerne var lydhøre da Kjell Bakketun foreslo endringer i salongen.
  Tyskerne var lydhøre da Kjell Bakketun foreslo endringer i salongen.
 • Gry Slettemark gjør klar det bobilfolket bare må ha for en vellykket sesong.
  Gry Slettemark gjør klar det bobilfolket bare må ha for en vellykket sesong.
 • Flaggskipet i porteføljen – en Frankia som inneholder det meste. Den dyreste bilen ut fra Brynalii hittil, hadde en prislapp på 1,8 millioner kroner
  Flaggskipet i porteføljen – en Frankia som inneholder det meste. Den dyreste bilen ut fra Brynalii hittil, hadde en prislapp på 1,8 millioner kroner
Del denne siden:
Kjell Bakketun og franske Rapido er godt etablert blant vestnorske bobileiere.
Tyskerne var lydhøre da Kjell Bakketun foreslo endringer i salongen.
Gry Slettemark gjør klar det bobilfolket bare må ha for en vellykket sesong.
Flaggskipet i porteføljen – en Frankia som inneholder det meste. Den dyreste bilen ut fra Brynalii hittil, hadde en prislapp på 1,8 millioner kroner
Tekst og bilde: NBCC
Bobil og Caravan magasinet, nr 4, september 2016

Bobil Vest: God på små flater

Kjell Bakketun og hans mannskap er – som det heter på fotballspråket, god på små flater. Det er forholdsvis trangt både utenfor og innenfor i butikken, tatt i betraktning at det heller er store ting som selges i Brynalii 74 like utenfor Voss sentrum.

Men akkurat som på fotballbanen, det er resultatene som teller. Omsetningen siste år nådde 41 millioner kroner, en økning på 8,7 mill. kroner, alt sammen levert av lagets fire medarbeidere. - Årlig selger vi rundt 30 nye biler og 20 brukte, sier en like travel som fornøyd Kjell Bakketun mens det banker på døren og telefonen knurrer på skrivebordet.

Familieerfaring

Bakketun er nærmest for fersking å regne i bobilbransjen, men kan skilte med tilstrekkelig tid i bilbransjen til at han vet veldig mye om både logistikk, kostnader og ikke minst alt som ligger i begrepet kundepleie. Familien hans har drevet bilbutikk i årtier, og det var hans far Anders Bakketun i firma Motor-Service Eigedom som solgte de to første bobilene. - Det er mye igjen å lære, og du må være «hands on» hele tiden, sier han som har innlemmet Frankia i porteføljen. - Vi har sett at kundenes behov og ønsker har endret seg, og derfor vil vi tilby noe i alle prisklasser, men det må være biler fra solide leverandører, understreker forhandleren.

Dropper bilverksted

Bobil Vest har ikke eget bilverksted, og en av årsakene til dette er den erfaring bilmannen har tatt med seg fra årene i familiens bilforretning. - Vi har inngått samarbeidsavtaler med et verksted i Bergen. De tar hånd om service på chassis og motordel. Jeg kjenner meg trygg på at dette er en god løsning både for kunden og oss. Bilene blir tatt hånd om av spesialister som kjenner Fiat-maskineriets livsløp. De vet hvor de skal søke hvis noe er galt, og er hele tiden oppdatert på de ulike modellene. Dette gjør eventuelle verkstedbesøk svært kostnadseffektive, sier Bakketun.

Lite byråkrati

Bobil Vest tar selv hånd om utbedringer eller installasjoner som går på bodelen, og for å minimalisere det interne byråkrati og effektivisere driften er det den enkelte medarbeider, altså han som vet best – som er ansvarlig for å skaffe til veie det som trengs, via nett eller andre kanaler. Bestillinger skal ikke samle seg opp på sjefens kontor.

Hekta på bobil

Her i Bobil og Caravan Magasinet har vi jevnlig servert reportasjer fra forhandlere som bygger og innvier svære fullservice- anlegg med tilhørende butikker, reneste drømmenes teater i glass og stål for både nomader og fastliggere. Og det er som kjent ikke grenser for hvilke duppeditter som trengs for den optimale campingferie. Bakketun selv ble litt hekta på fenomenet camping/bobil i 2006, kjøpte sin første bobil året etter – men er for tiden uten egen bobil.

Går motstrøms

Vossingen går på et vis også litt motstrøms når vi snakker om eventuelle utvidelser som følge av travle år med grei inntjening. Firmaet holder seg bokstavelig talt på flere nivå i Brynalii. Ett fremtidig alternativ ville jo være å satse tungt, skaffe seg ny tomt, og reise et nytt bygg med kontorer og full utrustning på verkstedet. Slik satsing vil til gjengjeld bety store lån å betale på i lang tid fremover. - Slik vil jeg ikke ha det, er det nøkterne svar han gir når vi fritter han ut om bedriftens eventuelle ekspansjonsplaner. Firmaets kunder kommer fra Hordaland som også omfatter Norges nest største by Bergen. Flere bransjer i vest har siste år meldt om slakkere tider som følge av nedskjæringene i oljeindustrien, og det er stedvis så ille på det som en gang var gullkysten, at landsdelen kvalifiserer til særskilte støttetiltak fra regjeringen.

Lydhøre tyskere

Bakketun sier han har merket lite til at enkelte bransjer her vest sliter. Kundene melder seg og spør som før etter både franske og tyske feriehus med italiensk motor, forklarer selgeren og tar oss med inn i en Frankia. - Her, sier han og strekker ut armene - Her er det blitt ganske romslig. Etter at vi overfor fabrikken foreslo vi en viss redesigning av salongen. Tyskerne var lydhøre, sier Bakketun beskjedent. Utenfor igjen – og her dunker selgeren hånden i sidevegger av glassfiber og front i hardplast på en Rapido. Han er ikke i tvil om hvilket materiale og hvilken byggemetode som gir de mest stabile bobilene og dermed egner seg best for skiftende skandinaviske værforhold. Hans favorittmaterialer er også lettest å vedlikeholde, mener han. Butikken i Brynalii er fylt til trengsel med sesongvarer, og mer kommer til mens vi prater. Slike hyller er rene godtebutikken for bobileiere. Bakketun sier det er viktig og riktig å ha et visst utvalg, men stoler, trapper, griller m.m utgjør ingen stor del av virksomheten.


 

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: