Abobil på Jæren i nye lokaler: Bobilboom på Bryne

 • 1750 kvadratmeter utstillingshall gir plass til over 40 bobiler. Her kan kundene komme for å studere bilene uansett vær og årstid. 30 millioner har anlegget kostet.
  1750 kvadratmeter utstillingshall gir plass til over 40 bobiler. Her kan kundene komme for å studere bilene uansett vær og årstid. 30 millioner har anlegget kostet.
 • Tor Alvern, med assistanse av datter Nina og fru Gunvor, er klar til å klippe snora og erklære Abobils nye anlegg for åpnet
  Tor Alvern, med assistanse av datter Nina og fru Gunvor, er klar til å klippe snora og erklære Abobils nye anlegg for åpnet
 • De finner fort tonen, Gunnar og Inger Brattaas, når de snakker bobil med Tor Alvern
  De finner fort tonen, Gunnar og Inger Brattaas, når de snakker bobil med Tor Alvern
Del denne siden:
1750 kvadratmeter utstillingshall gir plass til over 40 bobiler. Her kan kundene komme for å studere bilene uansett vær og årstid. 30 millioner har anlegget kostet.
Tor Alvern, med assistanse av datter Nina og fru Gunvor, er klar til å klippe snora og erklære Abobils nye anlegg for åpnet
De finner fort tonen, Gunnar og Inger Brattaas, når de snakker bobil med Tor Alvern
Tekst og foto: Arne Lunde
Bobil og Caravan magasinet, nr 2 april 2014

Abobil på Jæren i nye lokaler: Bobilboom på Bryne

Med flunkende ny utstillingshall med plass til over 40 bobiler står familiebedriften Abobil på Bryne godt rustet til å ta i mot gamle og nye kunder.

”To tomme hender og fem bobiler” – slik beskriver  daglig leder Tor Alvern den forsiktige starten på det som har utviklet seg til å bli en av de største bobilforretningene på Jæren.  Siden oppstarten på Klepp i 2006 har pilene for omsetning bare pekt en vei – oppover,  slik at omsetningen i 2013 havnet på 32 millioner etter salg av 67 nye og brukte bobiler.

- Etter å ha satt salgsrekord nok en gang  fant vi ut at tiden var inne til å finne nye og større lokaler slik at vi fikk mulighet til å vise frem flest mulig biler innendørs.  Vi valgte å bygge nytt fremfor å leie  og kjøpte ei tomt på åtte mål i Bryne industripark. Her er det mulighet for utvidelser på sikt, påpeker Alvern.

1000 pølser og sju bobiler

Spaden ble satt i jorda 10. november og fredag 7. mars kunne en stolt og forventningsfull Tor Alvern med god hjelp av kone, sønn og datter klippe snora og høytidelig erklære Abobil på Bryne for åpnet.  Åpningsfesten ble en ”flying start” i den nye stålhallen til 30 millioner.  Over 500 var innom i løpet av helga hvorav de fleste var både sultne og i handlehumør.

- Vi solgte sju bobiler og det gikk med 1000 pølser, så jeg kan trygt si at starten ble en braksuksess, oppsummerer en noe sliten Tor Alvern etter tre hektiske dager.  Mange interesseserte får dessuten tilbud i posten i etterkant, så det kan fort bli flere salg etter festen hvor egne ”festpriser” nok lokket ekstra.

1750 kvadratmeter måler utstillingshallen, i tillegg kommer kontorer, lager, verksted og vaskehall.

- Her har vi de meste på plass, dessuten oppstillingsplass for bobilfolk på farten. Her kan de fylle vann, tømme toalettet og få koblet seg til strøm, forteller Alvern som har hentet inspirasjon fra Tyskland hvor de er flinke til å legge til rette for bobilferierende.

Med åtte mål tomt ligger det dessuten til rette for å imøtekomme et annet behov for bobilfolket, nemlig lagringsplass.  Det er en kjent sak at det er mange pensjonister som kjøper bobil. Flere av dem har solgt eneboligen sin og flyttet i leilighet. Da melder spørsmålet seg - hvor skal vi sette bilen når vi ikke er på farten?  Underjordiske garasjeanlegg er ikke tilpasset bobiler, og gateparkering er ofte umulig i tettbygde strøk. Å hensette en verdifull  bobil ett eller annet sted i ”ødemarken” er heller ikke en løsning som frister mange.

Tilbyr lagringsplass og leiebiler

- Nå kan vi tilby utelagring på området vårt for en rimelig penge, og for de som ønsker innelagring så har vi tilgang til et fjernlager, opplyser Alvern. Han ser for seg at dette kommer til å bli et populært tilbud, ikke minst for kunder fra Stavanger og Sandnes hvor det er trangt om parkeringsplassene.

Mange ønsker å leie bobil, kanskje for å prøve ferieformen før de eventuelt velger å gå til anskaffelse av egen bil.  Behovet synes umettelig i sommersesongen og det har Abobil tatt konsekvensen av:

- Vi har ti biler som vi leier ut og i tillegg tilbyr vi kunder  som har handlet bil hos oss å leie ut bilen  for dem når de ikke bruker den selv, en tjeneste som vi ikke tar betalt for.  Det er en vinn-vinn situasjon. Kunden får inntekt på investeringen som langt på vei kan dekke kostnader ved bilholdet og vi får tilgang til flere utleiebiler. Om sommeren får vi gjerne 300 forespørsler om å leie bil og vi har jo ikke mulighet for å imøtekomme behovet. Med denne ordningen kan vi i alle fall si ja til flere, poengterer  Tor Alvern.

Bredt utvalg

Abobil har til enhver tid om lag 50 biler på lager, nye og brukte. Benimar, Laika, Kentucky Camp,  og Eura Mobil er blant merkene som lagerføres. 

- Vi er størst på Benimar som vi selger om lag 30 av i året.  Et relativt ukjent merke for mange, kanskje, det dreier seg om campingbiler, alkovemodeller, delintegrerte og helintegrerte typer, alle bygget på enten Ford  eller Fiat chassis. Særlig de helintegrerte Benimar modellene er populære, den klarer vi ikke å skaffe nok av. Det henger sammen med at denne modellen er en av få helintegrerte som kan kjøres med vanlig førerkort . Kentucky startet vi med i 2012 og er foreløpig eneste forhandler. Det er biler bygget på Ford, Fiat og Iveco chassis, opplyser Alvern.

Prisene strekker seg fra en halv million til 1,6 millioner for nye biler, med en hovedvekt på biler mellom 700.000-800.000 kroner.  

- Campingvogner er ikke tema?

- Nei, vi har takket nei til agentur fordi vi ser at bobiler er veldig i skuddet. Men vi tar gjerne campingvogner i innbytte, ja, camplet’er og båter også, for den saks skyld. Alt kan selges, vet du, smiler Tor Alvern som er en av seks fast ansatte i firmaet. Andre er kona Gunvor og broren Tommy.  Dessuten er både datter Nina på 16 og sønn Tor på 18 aktive og regner med å gå inn i virksomheten for fullt om noen år.  Et skikkelig familiedynasti, med andre ord. 


 

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: