40 år med campingvogner og bobiler: Arve Opsahl AS jubilerer med salgsrekord

 • Tre generasjoner Opsahl, Svenn Arve, Bjørn Arve og Jørgen, som sørger for at familie firmaet fortsatt blir å regne med i caravanbransjen.
  Tre generasjoner Opsahl, Svenn Arve, Bjørn Arve og Jørgen, som sørger for at familie firmaet fortsatt blir å regne med i caravanbransjen.
 • Bobilcamping i luksusklassen venter kjøperen av Norges dyreste bobil
  Bobilcamping i luksusklassen venter kjøperen av Norges dyreste bobil
 • Dronningsengen vil utvilsomt gi gode nattetimer
  Dronningsengen vil utvilsomt gi gode nattetimer
 • Garasjen for en liten personbil gjør at den nybakte bobileier kan utforske selv trange middelalderbyer under reiser i inn- og utland. Bil må kjøpes separat.
  Garasjen for en liten personbil gjør at den nybakte bobileier kan utforske selv trange middelalderbyer under reiser i inn- og utland. Bil må kjøpes separat.
Del denne siden:
Tre generasjoner Opsahl, Svenn Arve, Bjørn Arve og Jørgen, som sørger for at familie firmaet fortsatt blir å regne med i caravanbransjen.
Bobilcamping i luksusklassen venter kjøperen av Norges dyreste bobil
Dronningsengen vil utvilsomt gi gode nattetimer
Garasjen for en liten personbil gjør at den nybakte bobileier kan utforske selv trange middelalderbyer under reiser i inn- og utland. Bil må kjøpes separat.
Tekst og foto: Bjarne Eikefjord
Bobil og Caravan magasinet, nr 6, desember 2015

40 år med campingvogner og bobiler: Arve Opsahl AS jubilerer med salgsrekord

Det begynte med campingvogner og fortsatte med bobiler. I dag er Arve Opsahl AS en av de største leverandørene av bobiler i Norge, og jubileet ble feiret med ny prisrekord for en bobil på norske skilter.

Svenn Arve Opsahl er trondheimsmannen som har satt store spor etter seg i norsk campingbransje. Han begynte forsiktig i 1975 med Sprite og Cabby campingvogner og annet campingutstyr i Trondheim. Deretter ble det utleie av campingvogner, og firmaet vokste jevnt og trutt. Fra 1985 kom de første Comfort og Concorde (tyske) campingbiler, som det het den gangen, og er faktisk eldste Concorde forhandler. I 1996 fikk Arve Opsahl AS salget av Challenger (franske) bobiler, og dette er også grunnstammen i porteføljen også i dag.

Rundt 30 ansatte omsetter for rundt 200 mill. i året. Og ikke bare i Trondheim. Arve Opsahl AS har i dag salgssteder i Trondheim, Bergen og i Hakadal rett utenfor Oslo, I tillegg er det opprettet et servicepunkt i Førde. - Så veksten har vært upåklagelig-, sier nestoren og gründeren i firmaet, Svenn Arve Opsahl, til Bobil og Caravan Magasinet. Han er aktivt med på det meste, selv om selve hovedansvaret for firmaet er overlatt neste generasjon.

Bobilboom

Svenn Arve Opsahl har stor tro på fremtiden for campingbransjen. Flere med høy kjøpekraft er på vei til pensjonisttilværelsen. 60+ er desidert største kjøpergruppe for bobiler i dag. De får etter hvert bedre pensjoner, har voksne barn og gjerne barnebarn, ønsker opplevelser og mange arver også etter hvert små formuer fra sine foreldre. Etterkrigsgenerasjonene hadde mindre barneflokker, og dermed er det færre å dele arvemidlene på. Mange har også hus, hytte, båt og bil, og ikke få avhender disse og sitter igjen med betydelige midler.

Da er det lett å bruke de nyervervede midlene på bobil, som gir muligheter til opplevelser. Svenn Arve mener derfor at den gode veksten innen caravanbransjen vil fortsette, da den vil være lite påvirket av de økonomiske turbulenser som finanskriser og oljeprisfall medfører for mange yrkesaktive i dag.

Uavhengighet

Moderne bobiler byr i dag på en levekomfort som bare for få år siden var forbeholdt hytter og hoteller. Forskjellen er den uavhengigheten en bobil gir, og Arve Opsahl mener at bobilkjøp er blitt en sterk konkurrent til såkalte sydenleiligheter, som bare for et drøyt tiår siden var hete investeringsobjekter. Det er derfor viktig for caravanbransjen å nå ut til folk flest med mer informasjon om hvilke muligheter en bobil gir for reiseopplevelser og rekreasjon. Svenn Arve nevner eksempelvis at en bobilreise gjennom Europas land gir opplevelser det ikke vil være mulig å få gjennom andre alternativer. Det er derfor stadig flere velger bobil fremfor andre feriealternativer, sier han.

Mer utleie

Arve Opsahl har ikke tenkt å hvile på sine laurbær. For han ser nye satsingsområder, for eksempel i utleiemarkedet som har vist sterk vekst. For barnefamilier må det være en ideell ferieform, og gjennom campinglivet kan de gjøre noe som betyr noe for både barna og seg selv. Gjennom MotorHome.no er det etablert et godt utleietilbud for familier mellom 30 og 40 år. Norwegian og andre flyselskaper satser sterkt på lavprisbilletter, og det åpner muligheter for økt turisme til Norge basert på leie av bobil fremfor tradisjonell hotellferie. Særlig nå når den norske valutaen svekker seg, kan det bli et godt alternativ for utenlandsturister. Lavprisselskapene frakter både folk hit, og nordmenn ut til andre land for en rimelig penge. Dette gjør at nye, eksotiske reisemål er innenfor rekkevidde, og Svenn Arve nevner eksempelvis Australia, New Zealand, Saudi-Arabia, Kina, Japan, Canada, USA og Mexico som alternative reisemål til EUs 28 medlemsland.

Helårsbruk

I Norge sikrer allemannsretten rike muligheter for bobilcamping og ekstremopplevelser. Dessuten er ikke vinteren lenger noen hindring for helårscamping med en moderne bobil. Sesongen er derfor i ferd med å utvides betydelig, med de utfordringen det vil gi for selve campingnæringen, mener Arve Opsahl, som ser for seg et utvidet samarbeid mellom aktører som flyselskaper, hurtigruta og bobilutleiere. De reisende kan kjøre fra destinasjon til destinasjon, bilene kan «flyte rundt i systemet» og hentes nærmest fra hvor som helst. Arve Opsahl håper at den internasjonale uroen de siste årene ikke vil medføre begrensninger i bevegelsesfriheten innen Schengen-området, men at denne økes også til å gjelde land utenfor selve Europa/ EU-området.

Prisrekord

Årets caravanmesse på Lillestrøm gav for øvrig ny prisrekord på bobil i Norge. Arve Opsahl hadde også den gamle prisrekorden fra i fjor, nå ble det solgt en Concorde bobil til nærmere 4,7 millioner. Arve Opsahl berømmer sine medarbeidere og understreker at uten dem, ville resultatene de har oppnådd, ikke være mulig. Selv «tar han et tak der det trengs» sier han med et smil, men legger til at mer fritid er viktig for et godt liv. Og legger stolt til at det nå er tre generasjoner Opsahl som arbeidet for firmaet.
 

Få nyhetene rett hjem i postkassen

Artiklene fra NBCC vil først være tilgjengelig digitalt en stund etter at medlemsmagasinet er distribuert. Medlemsbladet samt en rekke andre fordeler kan du enkelt sikre deg ved å bli medlem hos Norges største og eldste interesseorganisasjon for deg med bobil eller campingvogn.
Meld deg inn i Norsk Bobil og Caravan Club du også!

 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her:
 • Legg ferien til Norge!
  Campingplassene finner du her: