Dønfoss Camping

  • © Dønfoss Camping
    © Dønfoss Camping

Campingplassfakta

Utleie hytte/rorbu kun sommer
Utleie leiligheter/rom hele året
Utleie oppstillingsplass kun sommer
Utleie sesongplass kun sommer
Åpen: 
Helårsåpent
Høysesong: 
20.06-19.08
Fullserviceperiode: 
20.05-15.10

Kart

Kart-koordinater: 61.916207, 8.094107

Kontakt

Telefon: 
+47 61 21 48 98
Adresse: 
Nordberg solside 964
Sted: 
2693 Nordberg

Områdekart

Kjede-tilhørighet

Norsk bobil og Caravan Club
Bronse - Folkets favoritt 2018
Bronse - Folkets favoritt 2017
Sølv - Folkets favoritt 2015
Sølv - Folkets favoritt 2014
Bronse - Folkets favoritt 2013
Del denne siden:

Dønfoss Camping

Når solen skinner over Dønfoss Camping er det vanskelig å komme på en bedre oppsummering enn 'Wow!' :) Sitter du på uteserveringen kan du ikke bare glede deg over utsikten til bassengene og den mektige Dønfossen, men utsikten ellers er det heller ikke noe å si noe på; Dagsturer kan legges til både Geiranger, Stryn, Breheimen, Jotunheimen og Galdhøpiggen... Du er midt i smørøyet for noe at det flotteste Norge kan by på av naturopplevelser, og er du klar for litt action kan vi nevne rafting, brevandring og klatring.

Dønfoss Camping er plassert ved den mektige Dønfossen i naturskjønne omgivelser langs R.V. 15 i Skjåk kommune. Det er lagt stor vekt på at alt skal være bygget tradisjonsrikt i materialer som stein og tre.

Av fasiliteter på plassen finnes det et stort basseng og et barnebasseng, begge ligger naturlig plassert et par meter fra Dønfossen. I tillegg vi to lekeplasser med trampoliner, lekestativ, vipper, sklie, sandkasse m.m.

På plassen finner du også to velholdte sanitæranlegg som inneholder toaletter, dusjer, kjøkken ,vaskerom med vaskemaskiner og tørketrommel samt en tømmestasjon for alle typer campingtoaletter og bobiler.

For jegere kan vi tilby kjølerom til fangsten.

I resepsjonen finner du kiosk og enkle dagligvarer. I tillegg finner du en COOP dagligvarehandel bare 200 meter fra campingplassen. I tilknytning til resepsjonen finner du også en peisstue og uteservering med utsikt til bassenget og fossen. Her har vi øl, vin og enkel matservering i høysesongen.

Her har vi gjort alt for at du skal få oppleve den vakre naturen, samtidig som du har all den moderne komfort du trenger.

Om du ønsker å gjøre mer enn bare nyte naturen kan du i og i nærheten av Skjåk finne et godt og variert tilbud for både unge og gamle. Alt fra sommerski, rafting og paintball til fiske, små/storvilt jakt og varierte turer langs buldrende juv, på fjellet og i skogen.

Aktiviteter

På campingplassen har vi svømmebasseng for store og små og to lekeplasser. I tillegg finnes blant annet følgende aktiviteter i nærområdet:

Øyberget Besøkssenter
Øyberget besøkssenter viser hvordan vannressursene har blitt utnyttet gjennom flere tusen år i Skjåk. Vi tilbyr en guidet omvisning rundt historien om vanning og jordbruk i bygda. I tillegg har vi flere hundre år gamle gjenstander funnet i isbreene inne i fjellheimen.

Fiske
Gode muligheter for fiske i elver og en mengde av fjellvann. Fiskekort selges i resepsjonen.

Turmuligheter
Det finnes en mengde turmuligheter på fjell, i skog og langs elver. Både med utgangspunkt fra campingplassen og en kort kjøretur unna.

Jakt
Dønfoss er sentralt plassert både for reinsjakt og småviltjakt.

Go-cart
14 km. fra Dønfoss ligger det en flott nybygd go-cart bane med utleie.

Rafting/Juving/Kajakk
Skjåk er et eldorado for elvesport og elvene tiltrekker padlere fra hele verden. Lom og Skjåk advantger arrangerer flotte og actionfyllte turer for store og små.

Klatring/Klatrepark
I Lom finnes det flere klatreparker, klatretårn og fine muligheter for utendørs klatring.

Sommerskisenter
Dønfoss ligger midt mellom 2 sommerskisenter med ca. en time å kjøre til hvert av dem.

Dagsturer
Dønfoss Camping har en unik plassering for dagsturer til blant annet Geiranger, Stryn, Breheimen, Jotunheimen og Galdhøpiggen.

Våre hytter

Vi kan tilby 14 hytter, 10 store og 4 små, bygget i tradisjonell håndlaft med torvtak og alt utsyr innvendig. I tilleg til hyttene har vi 5 leiligheter, hver på 45 m², 2 av disse har ett soverom og 3 har to soverom. Alle er utstyrt med kjøkken utstyr, oppvaskmaskin, TV, dusj, toalett og terasse med bord/ benker. Hytter og leiligheter kan med fordel forhåndsbestilles grunnet stor pågang.

Campingplassen

Vi kan tilby 202 idylliske oppstillingsplasser for campingvogner/bobiler med kort vei til sanitæranlegg. Av disse er 162 reservert for fastboende. Det finnes også fine muligheter for plassering av telt. I løpet av 2013/2014 er det opprettet flere nye teltplasser langs med fossen.

Velkommen til Dønfoss Camping!

Gi din stemme til denne campingplassen i kåringen "Folkets favoritt-campingplass"

Klikk på symbolet for å gi campingplassen din stemme i kåringen "Folkets favoritt-campingplass". Stemmene telles opp 1.mai 2020.