Evjua Camping og Strandpark

  • © Evjua Camping og Strandpark
    © Evjua Camping og Strandpark
Klassifisert til 3 stjerner av NHO Reiseliv

Campingplassfakta

Hytter/rorbuer: 
1
Dropin for bobil, vogn eller telt: 
19
Sesongplasser: 
80
Utleie hytte/rorbu hele året
Utleie oppstillingsplass hele året
Utleie sesongplass hele året
Åpen: 
Helårsåpent
Høysesong: 
Juni-August
Fullserviceperiode: 
01.06-15.08

Kart

Kart-koordinater: 60.641000, 11.043889

Kontakt

Telefon: 
+47 95 81 33 85
Adresse: 
Evjuvegen 33
Sted: 
2848 Skreia
E-post: 

Områdekart

Kjede-tilhørighet

Norsk bobil og Caravan Club
Camping Key Europa
NAF-camping
Del denne siden:

Velkommen til Evjua Camping og Strandpark

Velkommen til en campingplass ved Mjøsa hvor natur, aktivitet og friske opplevelser for hele familien står i sentrum. Her ligger de lett tilgjengelige friluftsopplevelsene på rekke og rad, så det er bare å ta for seg av det naturen byr på.

Evjua Strandpark finner du midt i vakre Totenvika langs Fv 33 mellom Minnesund og Gjøvik. Den idylliske strandparken er lett synlig fra veien - bare se etter restauranten Viken II som er formet som en tradisjonell mjøsbåt og ligger majestetisk langs moloen på Evjua Båthavn.

I tillegg til restaurant og båthavn kan Evjua Strandpark altså by på overnatting på den idylliske campingplassen. Her er plasser helt nede ved Mjøsa, og man kan boltre seg i aktiviteter som strandvolleyball, vanntrampoline, fiske (vi har utleie av båt og utstyr), bading, samt flotte turstier ved Mjøsa, gjennom det rike kulturlandskapet og de flotte tradisjonsrike gårdstunene, og helt opp i skogen.

For de sprekeste har vi flotte toppturer, blant annet til Hervenknappen, med spektakulær utsikt over Mjøsa og langt inn i Sveriges skoger. Om vinteren kjøres det opp skiløyper helt ned til Evjua, og du kan gå lange skiturer i det flotte kulturlandskapet! Løypene tar deg også til lysløypene i Totenvika.

Skibladner

Nå kan du reise med Skibladner direkte fra Evjua. Verdens eldste hjuldamper i rutegående trafikk kommer innom oss hver søndag i rutesesongen (se www.skibladner.no), og du kan booke tur gjennom oss i Evjua på www.evjua.no/skibladner

Viken II

Restauranten Viken II finner du i Evjua Strandpark. Restauranten er bygget som en gammel mjøsbåt, og ligger majestetisk til «litt uti Mjøsa» med spektakulær utsikt over Helgøya, Hamar og Stange.

Fra «byssa» serveres sommerlig lunch og middag med friske, kortreiste råvarer fra jordbruksbygda Toten. Vi er veldig heldige som har restaurant på Toten, midt i matfatet! Bar med alle rettigheter.

Kapteinsboligen

Trenger du overnatting ved Mjøsa så er Kapteinsboligen perfekt. Huset er innredet i maritim stil og har en spennende historie knyttet til skipsfarten på Mjøsa, samtidig som du har tilgang på alle moderne fasiliteter. Overnatting på Toten er ikke så lett å finne, men her bor du både tett på Mjøsa og midt i det flotte kulturlandskapet i Totenvika.

Huset har 4 soverom med til sammen 9 sengeplasser for overnatting. Det er et flott bad, helt nytt kjøkken, romslig spisestue, samt en hyggelig stue med vedovn. Tilgang på internett og TV er en selvfølge når du overnatter som en kaptein ved Mjøsa.

Drop-in

Flotte oppstillingsplasser med plan og kjørefast grus og tilhørende plen, er anlagt helt ned mot Mjøsa. Se info om drop-in ved servicebygget når du ankommer plassen. Du får tilgang til strøm, gratis WiFi, lekepark, samt selvfølgelig vårt flotte serviceanlegg med boblebad, gratis dusjer og deilig gulvvarme.

Helårsplasser

Plassene ligger idyllisk til helt nede ved Mjøsa, men likevel i sikker høyde med tanke på flom. Du kan velge mellom plasser med stranda, båthavna, aktivitetsområdet, eller servicebygget som nærmeste nabo, samtidig som restauranten Viken II aldri er mer enn et par-tre steinkast unna.

Telt

Velg ditt eget lille paradis for natten i den idylliske Furulunden. Her har du rask tilgang til det flotte servicebygget, samt kort vei både til restauranten, båthavna, stranda og beachvolley.

Turforslag

Turene i Totenvika er nå tilgjengelig på Google Maps, slik at det er umulig å gå seg bort så lenge man har med seg en smarttelefon.

Her er en oversikt over turer med utgangspunkt fra Evjua.
Dersom du leier båt i Evjua, eller tar med din egen, så kan du nå disse reisemålene rundt Mjøsa på kort tid.

Litt lengre ned på siden finner du en rekke andre turforslag i området.

Velkommen til Evjua Camping og Strandpark!

Video

Gi din stemme til denne campingplassen i kåringen "Folkets favoritt-campingplass"

Klikk på symbolet for å gi campingplassen din stemme i kåringen "Folkets favoritt-campingplass". Stemmene telles opp 1.mai 2020.