Songnabben Camping

 • © Songnabben Camping
  © Songnabben Camping
 • © Songnabben Camping
  © Songnabben Camping
 • © Songnabben Camping
  © Songnabben Camping
 • © Songnabben Camping
  © Songnabben Camping

Campingplassfakta

Hytter/rorbuer: 
5
Dropin for bobil, vogn eller telt: 
25
Sesongplasser: 
75
Utleie hytte/rorbu kun sommer
Utleie oppstillingsplass kun sommer
Utleie sesongplass kun sommer
Åpen: 
Sommeråpent
Periode: 
15.05-01.09
Høysesong: 
01.07-15.08
Fullserviceperiode: 
20.06-15.08

Kart

Kart-koordinater: 60.348056, 11.606972

Kontakt

Telefon: 
+ 47 46 77 45 58
Alternativt nummer: 
+ 47 90 97 97 60
Adresse: 
Nord-Odalsvegen 1121
Sted: 
2120 Sagstua

Områdekart

Kjede-tilhørighet

NAF-camping
Del denne siden:

Velkommen til Songnabben Camping

Songnabben Camping er en liten og trivelig familiecamping, ved Fv 24 helt inntil Storsjøen i Nord-Odal Kommune og Hedmark fylke.
Nærmeste tettsted er Sand (Sagstua) som er 7 km unna, og det er ca 11 kilometer til Skarnes. Oslo lufthavn, Hamar, Oslo og Svenskegrensen er alle ca en times kjøretur unna.

Sognabben har vært i drift i mange år, de første vognene kom på plass her allerede tidlig på 1970-tallet. I dag har vi ca 100 romslige vognplasser. Av disse er rundt 75 faste.

Campingen er åpen fra 1.mai til 15.september, men det er mest trafikk fra 20.juni til 15.august. I tillegg til telt og vognplasser har vi 5 hytter av enkel standard, uten wc og dusj. Vi har to service-hus. Her finner man wc, dusjrom, handicap-rom, familierom, kjøkken og solarium.

Vi har ca 400 meter strandlinje, og deler av den har sandstrand. Ved badestranden er det, ved normal vannstand, svært langgrunt og flott for de minste. Vi har hver sommer temperaturer mellom 20 og 25 grader.

Storsjøen byr ellers på mange flotte små øyer, med holmer og skjær og små usjenerte strender rundt om. Det er i tillegg et stort antall fiskearter i sjøen, men det er i all hovedsak abbor og gjedde i fangsten. Forøvrig ligger det et fredet våtmarksområde med et yrende fugleliv vis a vis campingen.

I resepsjonen/kiosken kan vi tilby et utvalg dagligvarer, i tillegg til vanlige kioskvarer. Vi baker også baguetter på bestilling.

Vi har tråbåter, robåt og kano til utleie. Minner om at det er påbudt med vest til alle i båten. Det har vi selvfølgelig i kiosken om dere mangler.

Det finnes en ni hulls minigolf bane og fotballbane på området. I tillegg er det to lekeplasser og her er det trampoline, sklier, husker og sandkasse.

Songnabben ble tidlig medlem av Naf, Norges Automobilforbund sin organisasjon. Som Naf-medlem vil du få rabatter på overnatting hos oss.

Hytter

Våre hytter er av enkel standard uten do og dusj, men servicehuset med alle faseliteter er plassert rett bak hyttene. Hytte nr 1 til 4 har to rom.

I soverommet er det 2 x køyesenger, Oppholdsrommet har hjørnesofa, bord og en liten kjøkkenbenk.
I hytte 3 og 4 er det også plass til kjøkkenbord og stoler.

I hyttene finnes det kokeplater, kjøleskap, dyner, puter og vannkoker, samt utstyr til rengjøring av hytta. Annet kjøkkenutstyr kan lånes i kiosken. Vi ønsker i hovedsak ikke hunder eller andre husdyr i våre hytter.

Hyttene leies bare ut i perioden 15.mai til 1.september.

Hyttene forlates rengjort før kl 12.00, dersom ikke annet er avtalt.

Se og gjøre

Nedenfor finner du en oversikt over det som er verdt å få med seg i Odalskommunene.

 • Sigurd Hoels hjem
  Sigurd Hoels barndomshjem på Sand som ligger rett ved siden av Sand sentralskole. Huset inneholder et skolemuseum og en utstilling om Sigurd Hoel og hans forfatterskap. Sagstua skolemuseum/Sigurd Hoels hjem er åpen hver søndag i sommerhalvåret.
 • Odalstunet
  Odalstunet er et levende bygdetun med bygninger både fra Nord- og Sør-Odal. Hovedtunet ligger litt nord for Skarnes. Odalstunet er bygd opp med et storgardstun og en husmannsplass, og i tillegg hus som var knyttet til garden: kjona og smia. Et gammelt ærverdig kornmagasin står like ved. Odalstunet er åpent for omvisning søndager i juli og august. Åpningstid kl. 12.00-16.00. Omvisning ellers etter avtale. Man står fritt til å besøke tunets uteomåder
 • Trautgruva
  Trautgruva er den største gruva som har vært i drift i Nord-Odal.
  Her ble det i perioden 1770 til 1830 utvunnet jernmalm som ble fraktet til Odals Værk. Selve gruva er 100 m lang og 10-20 m bred.
 • Odals Værk
  Odals Værk ble startet som en industrivirksomhet på slutten av 1600-tallet, men det har ikke bare vært en landeiendom og en industribedrift.
  Et eget lite samfunn og ei grend med skole, butikk og sine egne sosiale regler. Enten du jakter, går turer i skogen eller blir med på omvisninger på tunet. Odals Værk har flere fredede bygninger. De vakre husene med sin 250 år lange historie og sine idylliske omgivelser er verdt et besøk. Omvisninger etter avtale fra mai til september for grupper på minimum 10 personer.
 • Storsjøen
  Storsjøen er en sterkt forgrenet innsjø, og en av Norges grunneste. Ligger 129 moh og er 46,7 km2 stor, største målte dyp 17 m, middeldybde 7 m. Storsjøen er fiskerik og de vanligste artene er Abbor og Gjedde. Det er en viktig mellomlandingsplass for vade- og svømmefugler, derav det fredede våtmarksområdet. Avløp til Glomma gjennom Oppstadåa. En av de to elvene i Norge som renner begge veier, avhengig av vannstanden i Glomma.
 • Galleri Lysthuset
  I Kåre Tveter - Galleri Lyshuset på Skarnes kan du beskue landets største samling arbeider, signert den store maleren. Samlingen er donert av Tveter selv og består av omlag 150 arbeider i ulike teknikker, hovedsakelig fra perioden 1985-1998. Kåre Tveter - Galleri Lyshuset ble offisielt åpnet av HM Dronning Sonja 25. oktober 2002.
 • Silkeveven
  Utstilling og vevstue, samt utsalg av produkter i Kulturlåven ved Galleri Lysthuset på Skarnes.
 • Maarud Gård opplevelser
  Kan tilby en hel masse aktiviteter for små og store grupper.
  Maarud Gård ligger på Disenå i Sør-Odal. Her er det aktivitetsløyper, ørretfiske, kanopadling, høydehopp etc. sjekk deres hjemmeside her.
 • Kongsvinger Golfklubb.
  Kåret til Norges beste golfbane og vel verdt et besøk for den som spiller.

Velkommen til Songnabben Camping!

Gi din stemme til denne campingplassen i kåringen "Folkets favoritt-campingplass"

Klikk på symbolet for å gi campingplassen din stemme i kåringen "Folkets favoritt-campingplass". Stemmene telles opp 1.mai 2020.

Bildegalleri

© Songnabben Camping
© Songnabben Camping
© Songnabben Camping
© Songnabben Camping
© Songnabben Camping
© Songnabben Camping
© Songnabben Camping
© Songnabben Camping
© Songnabben Camping
© Songnabben Camping
© Songnabben Camping
© Songnabben Camping
© Songnabben Camping
© Songnabben Camping
© Songnabben Camping
© Songnabben Camping

Servicetilbud

Bobil
Campingvognplasser
Teltområde
Fastplasser
Hunder er velkommen
Rom for funksjonshemmede
Familiebaderom
Utslagskum for tømming bærbart toalettsystem (Porta Potti)
Mulighet for kjøp/bytte av norske propanflasker
Bademuligheter, maks 5 km fra plassen
Egnet for fisking
Utleie av båter/kanoer